fbpx

10 причини да изберем продукти ръчна изработка

Изделията ръчна изработка са плод на доста отделено време и голямо внимание! Творецът използва своята креативност и енергия, за да сътвори продукт, който перфектно да приляга на теб или твой любим човек. Когато мечтаното творение е готово, има нещо съвсем сигурно – заредено е с частичка любов!

В тази статия обръщаме специално внимание на ръчно изработените продукти. Ще те запознаем с техните ползи и защо си струва да осмислиш следващата си покупка!

Защо да изберем продукти ръчна изработка?

1. Грижиш се за околната среда

Продуктите, които излизат от малките ателиета и работилнички, обикновено са от напълно естествени материали – дърво, естествена кожа или пък рециклирана хартия. А в процеса на работа често се дава нов живот на някои стари предмети. Не са нужни куп машини, а само две ръце, готови да творят! По този начин се ограничават изкуствените материали, свръхпроизводството и безумното количество гориво, които големите бизнеси използват за техните стоки и доставянето им до нас.

2. Подкрепяш малкия бизнес и изкуството

Избирайки изделие ръчна изработка, ти ставаш част от една добра промяна. Стимулираш развитието на по-малките бизнеси и на изкуството. А и можеш да си сигурен, че ще получиш продукт, към който е отделено нужното внимание.

3. Грижа към най-малкия детайл

При масовото производство понякога количеството е с предимство. Но това не важи за малките бизнеси, които държат преди всичко на високото качество, което се стремят да предлагат. В работилничките продуктите, сътворени с човешки ръце, са изпипани до най-малкия детайл!

4. Комуникираш директно със създателя на желания продукт

Имаш възможност да се докоснеш до твореца и неговия талант. Чувството да познаваш човека, който създава мечтаната ти чанта или пък твори твоя уникален стенен часовник, е безценно. Може да обменяте своите идеи и така да се роди перфектната визия, която най-добре ти приляга.

5. Не се притеснявай, ако нещо не удържи на времето

Дори най-доброто качество понякога има нужда от поправка. Най-хубаво е тя да бъде от производителя, за да бъде всичко оригинално и продуктът да запази своя вид. Ако обаче отидеш с тази молба в някой от големите магазини, най-вероятно ще те посъветват да разгледаш новата им колекция. Нещата стоят различно, когато лично познаваш твореца! Той вероятно с удоволствие би поправил своето изделие, за да продължава да те радва и неговият живот да бъде подновен.

6. Дори най-специфичните ти желания са удовлетворени

При изделията, правени на ръка, ти можеш изцяло да моделираш продукта, за да получиш мечтания резултат – цвят, материал, големина, персонализиран или не, с послание или без. Ти си творецът! Пусни на воля всички смели идеи и виж как те стават реалност. По този начин дори най-чудатите ти очаквания могат да бъдат задоволени. Не е нужно да прекарваш часове в търсене на нещо, което може и да не намериш. Нека то бъде създадено специално за теб!

7. Твоите продукти са уникални и единствени

Ръчната изработка гарантира неповторимост. Повечето творци предлагат единични бройки. Но дори един и същ продукт, произведен два пъти, няма как да се получи точно същият. По този начин ти ще знаеш, че твоят продукт е наистина единствен в целия свят. Точно като теб!

8. Специални подаръци за най-любимите ти хора

Чувството да подариш нещо, което твоят любим човек вече притежава, не е особено приятно. Но това няма как да се случи, когато залагаш на ръчна изработка и персонализираш своя подарък. Той ще бъде личен и специален! Може да бъде изрисуван с красива рисунка, изписан със сантиментално послание или любим цитат или просто персонализиран с име, инициали, дата или нещо друго.

9. Съобразяват се с твоя бюджет

Има неща, на които държиш, и такива, с които би направил компромис – нужно е просто да ги споделиш. Майсторът ще направи всичко възможно, за да удовлетвори твоите желания и предложенията му за изделия ръчна изработка да се впишат в бюджета ти.

10. Твоят продукт се отличава сред останалите

Продуктите ръчна изработка се отличават сред останалите. Благодарение на две неуморни ръце, часове труд и усилия, всички посвоему различни материали заживяват заедно, за да изградят цяло ново творение! То никога не може да остане незабелязано, а се откроява сред останалите продукти. Но така е редно, защото ръчната изработка заслужава особено внимание!

Завладя ли те магията, която носят ръчно направените творения? Предполагаме, че вече нямаш търпение да зарадваш себе си или пък близък с точно такъв подарък. Ето защо сме ти подготвили нашите предложения за идеален подарък!


Нашите сръчни уникати, ръчна изработка

В работилничката на Сръчно се творят ръчно изработени изделия, в които влагаме нашето време, творчество, много любов… и частица от себе си. От нея излизат продукти от естествена кожа, дърво, както и бижута и картини!


Изделия от естествена кожа

От ръцете на майстор Искра излизат дамски и мъжки чанти, портфейли, колани и други аксесоари от естествена кожа! Тези уникати, създадени само в една бройка, носят автентичност. Всички те са специално създадени , за да подчертаят уникалната същност на своя притежател. А естествената кожа, от която са направени, гарантира качество, което да издържи теста на времето. Изделията на Искра те очакват – разгледай ги!


дамски чанти от Сръчно


– Изделия от дърво

Майстор Тони сътворява онези чудесни, а понякога и шантави и нестандартни изделия от дърво. Неговите творения ръчна изработка са чудесно допълнение към всеки дом, за да му вдъхнат ново излъчване. Те ще внесат в него нотка от миналото. Това е така, тъй като той често използва материали на доста години: стари дървета, дръжки за автомобилни стъкла и черчеве и т.н. Давайки нов живот на всички тях, той постига неповторим автентичен облик. Ценителите на визия с полъх от миналото могат на разгледат изделията на Тони!

 
Изделията на Маги

Изделията на Маги са прекрасен избор, ако желаеш да внесеш малко цвят, позитивизъм, оригиналност и смисъл в твоите дни! Бижута ръчна изработка, картини, тениски, канчета и бутилки сияят с нейните уникални дизайни! Освен това те се продават с кауза – част от сумата отива за благотворителност към животните! Разгледай изключително красивите и практични изделия на Маги! А повече за нашата най-малка майсторка може да прочетеш тук: Маги от Сръчно – неуморим талант с голямо сърце.


Заключение

Изделията ръчна изработка носят неповторим чар! Времето, усилията и любовта, които са вложени в тях, са безценни. Точно каквито са и произведенията на това изкуство.

Всички продукти, които излизат от работилницата на Сръчно, са ръчно направени! Заредили сме ги с много позитивна енергия и уникалност. Разгледай ги в нашия онлайн магазин.

Ние дадохме начало на тяхната история, а оставяме на теб да я продължиш!

Последвай страничката на Сръчно и се потопи в приказния свят на ръчната изработка!

Очакваме те!

Майсторите на Сръчно

0
Реставратор на мебели 4