fbpx

6 интересни места около Кюстендил, които да посетиш това лято | Сръчно

Летните дни ни вдъхновяват повече от всякога за нови пътувания и приключения, затова сме ти приготвили списък със завладяващи и интересни места около Кюстендил.

Местата, в нашия списък, си заслужават да бъдат посетени по всяко време на годината и с всяка компания. Защото те дават нещо много ценно – храна за сетивата и за душата. Те зареждат ежедневието с цвят, красота и хармония.

Е, тръгваме ли на обиколка? Открий ги заедно с нас, а след това се докосни до тях заедно с твоите близки!

6 интересни места около Кюстендил 

Ако до този момент само сте подминавали табелата Кюстендил и сте се питали „Какво може да видим в Кюстендил?“ и „Какво да правим в Кюстендил?“ – то отговорът ще откриеш тук! Разнообразие от занаятчийски работилници, музеи и приятни места за отдих и истински релакс очакват теб и твоите близки в този чуден район на България.

Нашата съвместна обиколка включва: няколко вълнуващи места, които ще останат в сърцето ти, а заедно с тях и някои от най-автентичните и спокойни места за отсядане и нощувка в близост.

Къща за гости с апитерапия “Деца на слънцето” (пчелна къща)

Къща за гости с апитерапия “Деца на слънцето” се намира в подножието на планина Осогово. Това чудно местенце се състои от три стаи с капацитет 6 човека, кухня и обща баня с тоалетна. То може да се заеме от цяла компания, която да се радва на пълноценен и много здравословен отдих.

Къщата е създадена с цел апитерапия – това е вдишване на кошерен въздух и като цяло използване на пчелни продукти в подкрепа на здравето и възстановяването на организма. А помещението за дишане е с капацитет шест човека.

Посетителите на тази нестандартна къща за гости с истинско любопитство и удоволствие правят апитерапия, дегустация на пчелни продукти и майсторят свещи от пчелен восък.

Ако идеята за отсядане на такова местенце допада на теб и твоята компания, то може да се възползвате от страхотно предложение. Предлагаме ви да комбинирате работилница Сръчно и пчелната работилница! Свържете се с нас и ще ви предоставим специална пакетна цена!

Комплекс „Тихият Кът“

Комплекс „Тихият Кът“ е едно от любимите места за почивка около Кюстендил на мнозина. Това местенце е толкова гостоприемно, че ще те омае с отношение, вкусна храна, автентични бутикови стаи за нощувка, СПА център и масаж.

То може да се нарече и една от различните забележителности около Кюстендил. Това е така, тъй като този комплекс има зелени покриви, които са населени с разнообразни видове животни. Всичко това създава райска атмосфера, от която и най-взискателните гости се впечатляват.
Тихият кът се намира на ул. „Осоговска“ 10 в с. Слокощица.

Музеи в Кюстендил

По време на вашата почивка в Кюстендил може да се докоснете и до интересната история, която това местенце пази. В този район може да посетите един от най-старите музеи в България – Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“. В него ще откриете богати колекции от всички исторически епохи и ще се докоснете до историята и духа на чудното място – Кюстендил.  Музеят ще откриете на на бул. „България“ 55 в гр. Кюстендил.

Ако след него все още сте жадни за история и полъх от миналото, съветваме да посетите и Къща Музей „Димитър Пешев“. Този паметник на културата се намира в центъра на града, в непосредствена близост до Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“. Галерията също е една от любимите забележителности в Кюстендил. И не е никак лоша идея с твоята компания да посетите и двете!

Ето ги и останалите музеи в района, които може да посетите:
Музей “Средновековна църква Св. Георги” – Кюстендил
Къща-музей “Владимир Димитров-Майстора” – Шишковци
Емфиеджиева къща – Кюстендил
Къща-музей “Ильо Войвода” – Кюстендил
Къща-музей на Георги Горанов – Кюстендил
Къща-музей на Костандий Беровски – Кюстендил
Къща-музей на Тонче Кадинмостки – Кюстендил

Демонстрация на плетене на кошници с Дядо Димчо

Дядо Димчо е емблематичен старец на 90 години, който пази своя занаят така, както само човек, който обожава нещо, може да го направи. Той е кошничар, плете от едва 8-годишен и никога не е спирал да работи. Та дори и сега! Всеки може да се наслади на негова демонстрация и да открие как с майсторлък се плете най-хубавата кошница!

Ако ви е интересно да разберете повече за плетенето на кошница и искате да запазите частичка от магията на неговия занаят, свържете се със Сръчно. Ние ще съдействаме това да се случи!

Занаятчийска работилница по бродиране на майстор Катя Хаджийска

Бродирането е занаят, който се пази в едно от творческите и интересни места около Кюстендил – Artelie”KeT”- Майстор Катя Хаджийска. В занаятчийската работилничка на Катя може да видите процеса и да се научите на ръчно бродиране. И едно е сигурно, ще си тръгнете много по-богати – на преживявания, а и на умения!

Занаятчийска работилница Сръчно

По време на вашата разходка около Кюстендил, с удоволствие ви каним да посетите и нашето местенце – работилница Сръчно. Тя е сгушена в полите на Осоговска планина и вярно пази занаятите от миналото – създаване на неповторими изделия от кожа и дърво.

Автентична атмосфера, полъх от миналото и позабравени занаяти ще завладеят теб и близките ти, веднага щом прекрачите прага ни. И обещаваме да е магично преживяване, което дълго да помните.

В нашата работилница лесно може да намерите своето бягство – от бързия, динамичен и високотехнологичен живот. И да го замените с лекота, спокойствие и глътка свеж въздух. Сякаш се връщате в своето детство – там, където всичко беше доста по-просто, истинско и красиво.

При нас може да преживеете един напълно различен рожден ден, имате възможност да участвате в творчески тиймбилдинг, както и да подарите на своите малчугани истинско преживяване –  незабравима и вълнуваща детска занаятчийска работилница.

Може да ни откриете на ул. „Георги Кръстев” 38, с. Слокощица. Не но забравяйте първо да се свържете с нас, за да сме сигурни, че ще ви посрещнем подобаващо!

Заключение

Завладяващите и интересни места около Кюстендил очакват да бъдат посетени и видени. Затова ако планираш разходка през уикенда или отпуската – то подари това незабравимо преживяване на своето семейство, деца или приятели. А най-добре – организирайте се всичко заедно! И не пропускайте нищо вълнуващо, което този район на България е подготвил за вас!

Последвай страничката на Сръчно и не се колебай да се свържеш с нас, в случай че имаш още въпроси за това какво да правиш и да изживееш в Кюстендил. Очакваме те! С отворени врати.

Майсторите на Сръчно

0
чанти за лятотозанаятчийска работилница сръчно