fbpx

6 любопитни факти за естествената кожа

Има редица любопитни факти за естествената кожа. Качеството на този материал е всеобщо признато и към момента кожата се използва в производството на доста неща. Но приложението на естествената кожа в бита не започва сега, а преди много векове. Фактът, че се запазва и до днес, ни показва нещо сигурно – естествената кожа е преминала през теста на времето съвсем успешно.

А през това време се откриват много повече разнообразни приложения и интересни свойства на този тип кожа. Затова решихме да ти разкрием някои наистина любопитни и отличителни неща за нея.


Изборът на Сръчно да използва естествената кожа

Майсторите на Сръчно посвещаваме времето си на това да изработваме чанти, портфейли и аксесоари, които да бъдат уникални. За тези изделия избираме естествена кожа, тъй като намираме този ценен материал за особено подходящ за тях. Това е така, поради две основни причини.

От една страна, искаме да дарим хората с непреходност. Водени от това, копнеем да създаваме продукти, които да се използват дълги години. Да служат вярно и да преминат през всички щастливи събития с теб. Естествената кожа прави това наше желание – реалност. Тя е изключително устойчив на времето и външните фактори материал. И така, твоята чанта, портфейл или пък колан могат да те радват повече от 10 години, без да губят своето излъчване и практичност.

От друга страна, използването на естествена кожа може да се нарече и кауза за нас. Синтетичните материали се съсипват бързо, изхвърлят се и на тяхно място се купуват нови. Този повтарящ се процес вреди на нашия дом – Земята. А естествената кожа е екологичен материал, който може да се използва наистина дълго през годините, а след изхвърлянето му – той се разгражда бързо.

5 любопитни факти за естествената кожа

Потопи се в света на кожата… Очакват те няколко любопитни факти за естествената кожа, за които вероятно не подозираш! Е, нека ти ги представим:

Използва се широко още от 3000 г. пр. Хр.

Само си представи… Толкова отдавна нашите предци са оценили качествата на естествената кожа и са я използвали широко в своя бит. Съвсем в началото от нея са правили най-различни неща, като ветроходни платна, мебели, бронежилетки, палатки. Все неща, които е било нужно да се изработят от максимално качествен и здрав материал.

Малко след това естествената кожа много успешно навлиза и в света на модата, като е използвана за чанти, дрехи, аксесоари.

Естествената кожа не предизвиква алергии

Естествената кожа не е синтетичен, а естествен материал. И заради това тя не предизвиква алергии и раздразнения по кожата на човек. Дори обратното – изключително подходяща е за изработване на дрехи и обувки. Това е така, тъй като тя има пори и човешката кожа може да диша през нея. Освен че не дразни нашата кожа, тя дори може да спомогне за максимален комфорт. А защо? Премини към следващия любопитен факт!

Отпуска се с времето

Естествената кожа има свойството да се отпуска с времето и формата ѝ се моделира. В процес на носене или употреба, тя заема формата на предметите, които обгръща.

Ето защо, когато закупиш портфейл от естествена кожа, в началото то е много стегнато, но с времето се отпуска и започва да побира още повече неща.
А с отпускането на естествената кожа, тя става по-мека и пластична на допир – това прави чантите, коланите, обувките и дрехите от естествена кожа много по-удобни и приятни за носене.

Изделията от естествена кожа не могат да се запалят

Под въздействието на пламък, изделията от естествена кожа не се запалват. Може да се усети неприятна миризма, но материалът няма да се стопи. И до днес това се използва като критерий, по който някои търговци показват качеството на своите изделия. В случай, че кожата е изкуствена, тя би се запалила. Затова по този начин целят да докажат на своите клиенти, че изделията им са автентични и са направени от естествена кожа.

Естествената кожа абсорбира вода

Естествената кожа може да абсорбира добре вода. Някои хора дори използват друг интересен метод, за да разпознаят коя кожа е естествена. При него те поставят капчица вода върху материала и ако кожата е естествена, след няколко секунди капката се абсорбира. При изкуствената кожа водата остава на повърхността.

Кожата се използва дори за… тапети у дома

Качествата на кожата я правят изключително популярен материал. Както споменахме, тя широко се използва и в производството на чанти, аксесоари, дрехи и обувки. А също така и за дивани, седалки и т.н.

Но можете ли да си я представите дори и на тапетите си у дома?! Звучи настина невероятно. И ако се чудите защо… То определено причината не е само естетическа.

Кожата има естествени изолационни свойства и е изключително здрав материал, като е устойчива на разкъсване. Всичко това я прави незаменим материал. Та дори и за тапети у дома.

Заключение

Има ли някои любопитни факти за естествената кожа, които знаеш ти? Не се колебай да ни ги споделиш!

А ако след споделените от нас любопитни факти, вече копнееш да се сдобиеш със своето уникално кожено изделие, то можеш да разгледаш онлайн магазина на Сръчно. Разнообразие от кожени чанти, колани, портфейли, които дълго да те радват и да ти служат със своите ценни качества, те очакват там. Всички те са изработени от висококачествена естествена кожа.

Последвай страничката на  Сръчно  и следи нашите най-нови кожени предложения, които излизат от работилничката ни.

Майсторите на Сръчно

0
дамски колани от естествена кожачанта от естествена кожа