fbpx

Какво да НЕ правим, за да запазим красотата на чанта от естествена кожа

Кой ли не е чувал за високото качество и красотата, които крие в себе си една чанта от естествена кожа? Но за да се запазят здравината и външният ѝ вид, има някои добри съвети какво да и какво да не правиш. Ние, от Сръчно, решихме да ти подарим един малък наръчник със 7 неща, които определено НЕ бива да правиш.

Разковничето за запазването на естествената кожа дълго време е в специалната грижа и няколко специфики, които просто е нужно да знаеш. А спазвайки нашите препоръки, можеш да си отдъхнеш, че любимата ти чанта ще изглежда винаги толкова добре, колкото в началото.

7 „НЕ“-та, които трябва да запомниш за грижата за чанта от естествена кожа

Естествената кожа всъщност е съвсем лесна за поддръжка. Тя изисква спазването само на няколко простички правила, които да удължат нейния живот и красив външен вид. Ето и нашия малък наръчник със 7 „НЕ“-та, които определено си заслужава да запомниш:

1. НЕ пери чанта от естествена кожа в пералня!

Изделията от естествена кожа в никакъв случай не бива да се пускат в пералня, тъй като съществува вероятност да се съсипят. Естествената кожа може да се намачка или дори прокъса. В резултат на това, твоята любима чанта може трайно да се деформира и дори да промени цвета си. Не рискувай и просто забрави за пералнята като вариант за почистване на твоите кожени аксесоари.

В случай че коженото изделие е прекалено замърсено, може да използваш професионални продукти за почистване на кожа или да предадеш своя кожен аксесоар на химическо чистене. Но е важно технологът да има достатъчно знания и умения за работа с този материал.

2. НЕ използвай мокри кърпи за почистване, особено ако твоята чанта е от велур или набук!

Не бързай да вадиш мокрите кърпички, когато забележиш леко замърсяване по своята чанта. Особено ако изделието е от велур или набук.

Не прибягвай и до твърда четка, груби почистващи продукти за кожа, почистващи препарати на алкохолна основа или пък амоняк. Добра идея е да опиташ с професионален продукт за почистване на кожа, четка с мек косъм или суха кърпа.

3. НЕ използвай сешоар, за да изсушиш естествената кожа!

Любимата ти чанта от естествена кожа се е намокрила след дъждовен ден? Знаем колко неприятно може да бъде това, но не бързай да я сушиш с топъл въздух, насочен към кожата. Директната топлина ще изсуши бързо кожата, но материалът може да се свие, а дори и да се напука.

В случай че чантата ти се е намокрила, трябва да попиеш течността от кожата със суха кърпа и да я оставиш да изсъхне естествено.

4. НЕ препълвай своята чанта от естествена кожа!

Както често споменаваме – естествената кожа има свойството да се отпуска. Нейната еластичност е ценно качество, което определено носи комфорт. Но за да не се превърне позитивът в негатив, то трябва да имаш нещо предвид.

В случай че често препълваш с вещи своята кожена чанта, то знай, че скоро тя ще се отпусне. Материалът ще се разтегне, за да може да побере всички вещи, и ще придобие нова форма. А ако вещите са прекалено много, може да се получи видима деформация на кожата. Лошата новина е, че след това няма как материалът да се събере и да възстанови предишния си вид, а ще остане такъв.

За да избегнеш това да се случи – не препълвай своите кожени аксесоари с прекалено тежки и обемни вещи, които видимо развалят тяхната форма.

5. НЕ допускай остри предмети в близост до кожата

Острите предмети могат да наранят кожата. Някои видове кожа са по-меки и фини. Това ги прави изключително податливи на надраскване от по-остри вещи. Затова внимавай с ключовете си и други по-остри предмети – нека те имат специално място и то да не е в близост до кожата. За да се радваш максимално дълго на изяществото на този здрав, но и уязвим материал.

6. НЕ прибирай чанта от естествена кожа във вакуумни или пластмасови пликове

Ако искаш да прибереш своята чанта от естествена кожа временно, то не бързай да я поставяш във вакуумни или пък пластмасови пликове. Това е много важно условие, за да може след време отново да я носиш в запазен и спретнат вид.

От една страна, естествената кожа има нужда да диша. Добре е да се съхранява далеч от влага, пряка слънчева светлина и често променливи температури. Влагата предизвиква неприятна миризма и намалява здравината на кожата.

Затова най-добре би било да поставиш своята кожена чанта в оригиналните ѝ противопрахови торбички. А когато искаш да я съхраниш за по-дълго време, то не забравяй да я напълниш с хартия или пък дрехи, които не ползваш. По този начин, ще избегнеш възможността за деформация и ще запазиш формата ѝ в добър вид.

7. НЕ оставяй естествената кожа без поддръжка

Правилната поддръжка може да удължи живота на твоето кожено изделие значително.На пазара съществуват изключително разнообразни продукти, които са създадени да подпомагат здравината, цвета и състоянието на кожата. Някои от които са: лакове, вакси, восъци, спрейове. Разбери повече за тези продукти и защо е толкова важно почистването и поддръжката на кожата.

От Сръчно искаме да улесним напълно избора ти и да предотвратим лутането ти сред огромното разнообразие от продукти на пазара. Затова предлагаме и професионални продукти за почистване и поддръжка на аксесоари от естествена кожа. Ако се нуждаеш от съвет кои са най-правилните продукти за обработка на твоите любими кожени аксесоари, то ние ще ти окажем пълно съдействие.Заключение

Като всяко уникално нещо, така и една чанта от естествена кожа има нужда от мъничко внимание и грижа, за да запази своя блясък, красота и здравина.

Закупуването на кожена чанта определено може да се нарече инвестиция във времето. А за да е наистина такава и да служи дълго време, е важно да знаеш как всяко твое действие ще се отрази на материала. Само по този начин имаш възможност да я предпазиш от някои неща, които биха я увредили. Затова не забравяй нашите 7 „НЕ“-та за грижата за твоите кожени чанти! А ако имаш нужда от още съвети и насоки – свържи се с нас.

Сръчно изработва дамски и мъжки чанти от естествена кожа – разгледай наличните продукти в нашия онлайн магазин.

Последвай страничката на  Сръчно  и следи нашите най-нови кожени предложения, които излизат от работилничката ни.

Майсторите на Сръчно

0
любопитни факти за естествената кожаидеалната чанта според повода 1