fbpx

Детска занаятчийска работилница – една различна идея за извънкласна активност за децата

Детска занаятчийска работилница е чудесна възможност децата да се разнообразят и откъснат от ежедневната учебна среда, като поне за мъничко се пренесат в един приказен свят. Този свят е доста различен от това, с което те са свикнали, и това го прави още по-привлекателен и интересен. В него начинът да имаш ново портмоне е… да си го изработиш!

Нашата занаятчийска работилница е творческо място, в което оживяват традициите на нашите предци. При нас децата могат да срещнат и научат повече за нашите занаяти и нашата най-голяма страст – естествената кожа и дървото. И тъй като според нас, за да ги обикнеш, е нужно първо да се докоснеш до тях… То в нашата работилница всяко дете има възможност да изработи свое собствено изделие.

Работилница Сръчно

Работилница Сръчно е едно вълшебно местенце, разположено в близост до гр. Кюстендил. Изградено с много любов, то се превръща в извор, от който всеки, посетил ни, може да черпи знания, опит и майсторлък!

За децата организираме детска занаятчийска работилница, за да могат да се запознаят отблизо със занаятите и да опитат да сътворят нещо със собствените си ръце.

Децата обожават историите, приказките и магията! А при нас всички те оживяват – нашите чудни истории, магията на творчеството и поуките от любимите ни приказки! Спомнете си какво казва лисицата на Малкия принц: „Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна“. Точно тази идея прокрадваме – че всъщност времето, усилията и любовта, вложени в едно изделие, го правят ценно! Затова създаденото от тях творение носи по-голяма стойност от всяко друго. Така ги поощряваме да бъдат трудолюбиви и все по-често да се опитват да създават сами това, което им е нужно, вместо да търсят готови решения от магазина.

Поуките, които им оставяме, са много – като започнем от това, че най-сладко и специално е това, което сме изработили с нашите ръце… И стигнем до там, че грижата за природата е особено важна, тъй като тя е нашият дом. Това е и причината да използваме само естествени материали и да обясняваме на децата колко важен е отпечатъкът, който оставяме всъщност!

Вярваме, че преживяването при нас ще се помни дълго и ще остави трайна следа в съзнанието на децата. Точно затова е наш дълг да им предадем ценни уроци и да ги поощряваме към добри дела!

детска занаятчийска работилница 2


Детска занаятчийска работилница – една различна идея за извънкласна активност за учениците

Проведете своята извънкласна активност при нас! Имате две опции, от които може да избирате:


1. Посещение с беседа

Единият вариант е да ни посетите единствено с цел децата да разгледат и да се потопят в тайните на занаята… чрез беседа. Ние, майсторите от Сръчно, ще им представим по интересен начин особеностите на занаята, като ще могат да разгледат нашите материали и изделия.

Въпросите от децата са страхотни, различни и интересни, затова би било чудесно, ако всяко дете си подготви предварително въпрос. А също и да пита за всичко, което му хрумне в процес на разговора.

Този вид посещение е с вход 5 лв. на човек, като няма ограничение на броя посетители.


2. Занаятчийска работилница

Може да ни посетите и с цел децата да изработят свое собствено кожено изделие. По този начин, освен че децата научават много за занаята, те имат възможност и да се превърнат в майстори. С две малки ръчички, ентусиазъм и силно вълнение се раждат чудесни детски портмонета, които след това ще останат скъп спомен за своя майстор.

Тази работилничка обикновено организираме с до 10 деца, като можем да направим изключение и за до 15. Причината да предпочитаме по-малки групи се крие в комфорта и пълноценното провеждане на нашата работилница. Иска ни се да бъдем сигурни, че сме посветили нужното внимание на всяко дете!

Още по-хубавото е, че след занаятчийската работилничка, всяко дете ще получи свидетелство за Чирак (при първото си посещение), Калфа (при второ посещение) и Майстор (при трето посещение).


3. Защо да изберете нашата детска занаятчийска работилница за извънкласна активност?

  • Ще посетите красиво място – работилница Сръчно се намира в близост до гр. Кюстендил и е чудесна възможност за екскурзия, разходка в областта и обиколка на редица забележителности.
  • Съвсем различна активност – ако вашата градина/училище приветства нестандартните активности и често се откроява с добър пример, то вие сте добре дошли при нас! Най-вероятно повечето деца не са посещавали подобно място и не са се изявявали като майстори! Ще ги дарите с емоция и удивление, за които ще говорят дълго.
  • Ценни знания – по време на нашата работилница засягаме темата за миналото, за българските традиции и занаяти. По този начин отваряме една позабравена глава от историята на българите. В творческата атмосфера, децата попиват всяка информация и обогатяват значително своята обща култура.
  • А също и умения – игра, конец, изработка по кройка – ще се докоснат до всичко това, за да създадат своето изделие и след този ден можем да твърдим, че ще са доста по-сръчни и уверени да създават.
  • Прекрасни спомени – децата си тръгват с изделие собствена изработка, снимки като майстори и красиви спомени, запечатани на най-сигурните места – умът и сърцето!

Заключение

Детска занаятчийска работилница дава възможност на децата да прекарат един страхотен ден извън класната стая. А извънкласните дейности са също толкова важни, колкото и тези в класната стая. Те сплотяват малчуганите, обогатяват ги, карат детските очи да греят и им носят незабравими емоции.

В работилница Сръчно се ценят и проповядват качества като трудолюбивост, сръчност, търпение и старание. Вярваме, че те остават на почит, без значение от времето и епохата, в които живеем. Нашият труд възпитава точно на тези качества и ние копнеем да ги предаваме и на децата, които идват при нас! При нас вашите деца ще се смеят, ще учат, ще творят! И за да видят резултата от труда си – те ще си тръгнат с изработеното от тях изделие.

Запишете своя час за вълшебната работилница на Сръчно!

Последвайте страничката на Srychno и се потопете в магията на нашите занаяти!

The Masters of Srychno

0
различен рожден дентиймбилдинг в Сръчно