fbpx

Приказната работилница Сръчно

Ако търсите интересни места за разходка,
трябва да посетите това кюстендилско кътче!

Работилница Сръчно – от дълго време обмисляме да ви разкажем за нашето приказно място, на което живеем и творим. То е нашият живот! Плод е на упорит труд и постоянство, на желанието да сбъднем една съкровена мечта – да създадем един творчески кът, в който всеки може да дойде и да почувства уют и топлина, да научи нещо ново, като се докосне до комбинацията от минало и настояще.

Да съхраним  занаята  за нас е мисия! Във време на изобилие и внос на стоки от далечни страни, ние копнеем да покажем нещо различно и качествено! Да предоставим лично отношение към тези от вас, които ни се доверяват!

За нас е изключително важно да се чувствате комфортно и да не се притеснявате да споделите мнението си с нас, защото само така ставаме по-добри!

Работилница Сръчно – вълшебно кътче като в приказките

Работилница Сръчно е мястото, на което се случва цялата приказна магия на нашия занаят! Идеята за това кътче се роди в момента, в който съвсем случайно се преплетоха дърводелството и изработката на кожени чанти. Неусетно преоткрихме истинското вълшебство от комбинацията между двете и се появи визията за работилница Сръчно, в която да създаваме много повече от обикновен продукт.

Мечтаем любовта към ръчната изработка да бъде споделена с нейните истински ценители именно в нашето уникално кътче. В атмосфера на автентичност!

През миналата пролет, с много часове труд, отдаденост и огромна любов, изцяло обновихме работилница Сръчно. Нашето творческо кътче е готово да посрещне вас – нашите гости. Творческата обстановката буди въображение, сръчност и вдъхновява всеки, който престъпи прага ни, да твори от сърце.

Занаятчийска работилница Сръчно е онова вълшебно местенце, което  ще ви помогне да избягате от модерния, технологичен и динамичен свят. Ще ви върне в детството, когато всичко беше някак по-просто, но по-красиво и истинско, уютно и топло.

работилница сръчно 2

Специално за вас можем да организираме сарашка работилница за деца и възрастни

Children's workshop

В детска работилница Сръчно, малчуганите се потапят в една непозната за много от тях, но в същото време безкрайно интересна атмосфера, в която имат възможност да боравят с игла, конец и парчета естествена кожа. Децата винаги идват с широки усмивки и любопитни очи, а след работилницата си тръгват щастливи, ентусиазирани и нетърпеливи да се върнат отново!

Заниманията в детска работилница Сръчно са интересни и забавни за малките ни посетители. Често при нас водят деца от един клас или група от детската градина. Разбира се, родителите също могат да запишат малчуганите при нас или да им подарят един по-различен, сръчен рожден ден!

Family workshop

Семейна работилница Сръчно е чудесен начин да запалите интереса на децата си към занаятите, към автентичното, към българското. Защото децата трябва да познават бита, традициите и културата. Трябва да бъдат възпитавани да обичат родното и да ценят ръчния труд, който е в основата на всичко.

Работилничката ни е подходяща за семействата, които искат да избягат от града поне за малко и да събудят въображението у децата и у самите себе си. При нас заедно можете да създадете нещо красиво от естествени материали. Какъв по-добър начин да прекарате време заедно и да покажете на децата, че невинаги нещата идват готови от магазина – стига да сме сръчни, можем да ги направим и сами!

Adult workshop

Занаятчийска работилница Сръчно е изключително подходящо място и за възрастни. Място, на което да избягате от натовареното, изпълнено с грижи ежедневие и да разпуснете по необичаен начин. Ще се докоснете до нещо различно, ще придобиете нови умения или пък ще опресните стари такива, които мислите, че сте забравили, но носите в сърцето си.

Работилница Сръчно ще ви предразположи да освободите въображението си и да се убедите, че с ръце и душа можете да сътворите красиви, вълшебни и автентични изделия. Тук можете да забравите за напрежението и да създадете незабравими моменти с приятели в красива и уютна атмосфера.

Тиймбилдинг в работилница Сръчно

Заменете офисите с нещо коренно различно! Направете своя тиймбилдинг в занаятчийска работилница Сръчно! Тук мишката и клавиатурата се превръщат в игла, конец и ножица, а намръщените физиономии на екипа в слънчеви, греещи лица!

Ако екипът ви е по-голям, препоръчваме да се разделите на групи от по 10-12 човека. Така  ще се чувствате по-комфортно при нас и ще можем да обърнем достатъчно внимание на всички, като ви показваме тънкости от занаята ни.

Отдайте се на пълноценна почивка и приказно приключение

Предлагаме ви да си подарите една отпускаща почивка далеч от шума и суетата. За да успеете да посетите всички уникални места в околността, ще бъде добре да имате една или две нощувки в съседния хотел Тихия кът – невероятно място, което разполага със зона за релакс и забележителен зелен покрив, с много игриви животинки на него. Всяка стая е дизайнерска, като носи автентичността на различни епохи.

А в нашето приказно местенце можете да разгледате нашите изделия, да усетите автентичната атмосфера, в която живеем и творим. В този случай нямаме ограничения за броя посетители. Ще отговорим на всички ваши въпроси, свързани със занаята, а освен това можете да си направите и снимка за спомен като майстори.

Забележителности около работилница Сръчно и Кюстендил, които задължително трябва да посетите!

Грънчарска работилница – докоснете се до удоволствието и спокойствието при работата с глина. Заниманието е подходящо за малки и големи, които искат да преоткрият магията на нещо непознато до този момент като грънчарството.
Хотел „Тихия кът“
Ючбунар – едно от най-красивите места в България.  Местност на около 7 км от гр. Кюстендил. Мястото представлява малка гора от вековни секвои. Сред тях има 3, които се открояват с внушителните си размери – те са най-високите и най-старите на територията на България.
Хисарлъка – ако сте в процес на търсене на хубави места в България с богата история, на 2 км от гр. Кюстендил ще откриете крепостта Хисарлъка. Забележителност с история, започнала още в края на 4-ти и началото на 5-ти век.
Провиралката край село Лиляч – местността е известна не само с красотата си, но и с това, че лекува безплодие. А по пътя до там, можете да видите и прочутия Кадин мост над р. Струма, в с. Невестино.
Смоличански водопад – красив водопад с височина между 12 и 15 м в село Смоличано, който също заслужава внимание!
Водопад Полска скакавица – неописуемо място, намиращо се на около 10 км от гр. Кюстендил, в с. Полска скакавица.
Художествена галерия  „Владимир Димитров – Майстора“ – галерията се намира в гр. Кюстендил. Разделена на няколко раздела: кюстендилски художници, художници от страната, антично, средновековно и възрожденско изкуство, чуждестранно изкуство. Предлагаме ви да посетите също и къщата на Майстора в село Шишковци.

А за ценителите на историята, самият Кюстендил е пълен с музеи, които заслужават внимание!

Благодарим на фотографа Владислав Чанев за невероятните снимки на забележителностите в района на Кюстендил.

Посетете нашата работилница Сръчно!

С настъпването на първите слънчеви дни, идва и най-подходящото време за туризъм. Организирайте незабравима почивка, примесена с автентичност, природа, история и релакс.

Докоснете се до приказната работилница Сръчно и се насладете на пълноценна почивка и релакс в хотел „Тихия кът“!

Само не забравяйте да ни пишете или да се обадите предварително, за да сме спокойни, че ще ви посрещнем подобаващо!

Очакваме ви!

0