fbpx

Грижи за естествената кожа през лятото

Хей, приятели! Замисляли ли сте се дали любимите ви чанта или портфейл се нуждаят от специални грижи за естествена кожа през лятото? Дали топлината и слънчевите лъчи увреждат до някаква степен целостта на тези така важни кожени изделия? Особено когато знаем, че са ръчна изработка, само в един единствен екземпляр, специално и единствено създадени за нас самите. Точно тогава се стремим да запазим красотата и изяществото им, колкото се може по-дълго време, нали?

Ето защо, днес ще си отговорим на няколко важни въпроса относно това трябва ли да полагаме специални грижи за естествена кожа през лятото.

Необходимо ли е да полагаме специални грижи за естествената кожа през лятото, за да я предпазим от изсъхване и напукване?

Краткият отговор е „Да“! Със сигурност трябва да полагаме специални грижи за нашите кожени изделия през лятото. Защото, колкото и да ни е любим този сезон от годината, с невероятното усещане и прилив на енергия, което внася в живота ни, той оказва голямо влияние върху нашите кожени чанти, портфейли и колани. Благоприятно или не, обаче, предстои да разберем…

Слънчевите лъчи увреждат ли естествената кожа?

Слънцето влияе и на нашата собствена кожа, нали? Ултравиолетовите лъчи увреждат не само кожата ни, но и съединителната тъкан, която е под нея. В следствие на това се появяват така нежеланите фини бръчки и линии. Ето защо, все повече сме заинтересовани от слънцезащитните кремове за лице и тяло. Но, както ние имаме нужда от защита срещу UV-лъчите, така и нашите кожени изделия се нуждаят от специални грижи през лятото.

Това, което можем да направим, за да ги предпазим от изсъхване и преждевременно стареене, е редовно да използваме специален балсам за аксесоари от кожа. По този начин хидратираме любимия продукт от естествената кожа, като я запазваме мека, еластична и жизнена за по-дълго време.

Склонна ли е към изсъхване естествената кожа при високи температури?

При по-продължително излагане на пряка слънчева топлина или изкуствена такава в ролята на отоплителен уред, естествената кожа не само е склонна към изсъхване, но и ще започне да избледнява.

Ето защо, ако поради някаква причина намокрим чантата, портфейла или колана си от естествена кожа, не би било добра идея да ги оставим да изсъхнат на слънце или близо до нагревател. Ефектът би бил поразителен и не в полза на любимия ни кожен аксесоар.

Единственото правилно нещо, което можем да направим тук, е да оставим кожените изделия да изсъхнат по естествен начин, на сухо и проветриво място. След това отново да ги обработим с балсам за кожа, така че да възвърнем блясъка и разкоша им.

Дъждът би ли навредил на кожената ни чанта?

Моментът на освежаващ и неочакван летен дъждец, по време на разходка с любими хора… Ммм, любим ни е! Освен в случаите, в които накрая и любимата ни чанта от естествена кожа се окаже мокра.

Всъщност, водата не би навредила на естествената кожа, стига тя да е редовно третирана с балсам за кожа или подходящ продукт, според вида на кожата. Това е така, защото правилно обработената кожа създава покритие, което всъщност отблъсква водата.

Влажността оказва ли влияние на естествената кожа?

Основният противник на естествената кожа се оказва именно влагата. Ето защо, ако лятото те зове на някое място с висока влажност, но ти не възнамеряваш да се откажеш от компанията на любимата си кожена чанта, трябва да знаеш две неща.

Първо, високите нива на влага са предпоставка за мухъл и плесен по всички кожени изделия. Това, от своя страна предизвиква неприятна миризма и голяма доза неудобство…

Второ, гореизброените проблеми могат да бъдат избегнати, чрез редовно хидратиране на естествената кожа с балсам за кожа.

Има ли нужда от почистване нашата кожена дамска чанта?

Кожените аксесоари абсорбират мазнини и аромати. Но ако неволно изцапаме кожената си чанта или портфейл, то в никакъв случай не трябва да използваме почистващи препарати като сапун или мокри кърпички, стига те да не са специално предназначени за изделия от естествена кожа.

Почистването на естествената кожа в тези случаи трябва да бъде с помощта на специално създадени почистващи препарати за кожа или просто мека и леко влажна кърпа.

Как да заличим неволните драскотини по кожените ни аксесоари?

И тук отговорът се крие в редовното използване на балсам за кожа. Но ако трябва да бъдем честни, с течение на времето драскотините и естественото износване на кожените аксесоари ще се превърнат в нещо дълбоко автентично и красиво. В чанта, портфейл или колан с история и магия, съхранили в себе си безброй ценни моменти и спомени за цял живот. 

Затова, скъпи приятели, не се ядосвайте на онази малка песъчинка от лятото, която в опит деликатно да стигне до вас, по пътя е оставила белег върху кожената ви чанта. А дори напротив! Радвайте се, защото точно в този момент сте били някъде с някой любим човек, а съдбата е решила да запечата момента по необичаен начин.

Какви специални грижи за естествена кожа през лятото трябва да полагаме при съхранение на кожените изделия, за да запазим красотата и изяществото им за по-дълго време?

Дори да се окаже, че имаме кожена чанта, която не е подходяща да бъде използвана през лятото, то правилното ѝ съхранение ще е от съществено значение за запазване на красивия ѝ външен вид.

Съхранявай естествената кожа през лятото далече от пряка слънчева светлина и високи температури, за да предотвратиш избледняване, изсъхване или дори напукване.

Също така е желателно да я проветряваш на всеки две седмици, за да избегнеш появата на мухъл и плесен.

А в случай, че копнееш да запазиш формата на любимата си чанта от естествена кожа, то съветваме да я напълниш с пергаментова хартия и картон и да я разпънеш оптимално по всички ръбчета. Така ще запазиш красотата и изяществото на твоята чанта за по-дълъг период от време, а с това и усмивката на лицето ти ще продължи да сияе и радва всички наоколо.

Стойностните неща в живота ни имат нужда от специални грижи, любов и лично отношение

Към всяко важно нещо в живота ни се отнасяме с уважение и внимание, нали? Човек просто е устроен по този начин. Когато нещо погъделичка сърчицето му, той дава мило и драго, за да го запази колкото се може по-дълго време до себе си.

Изключение не правят и любимите ни кожени изделия, които често се оказва, че са ценен спътник през по-голямата част от деня ни. Ето защо, за да продължават да ни радват с красотата и изяществото си, трябва да отдаваме специални грижи за тях, особено през лятото. Тогава, когато са най-податливи и уязвими на външни фактори.

Ако искаш да разбереш по какъв друг начин може да съхраниш кожените си изделия, то имаме нещо специално тук: 7 „Не“-та в грижата за естествена кожа.

А в случай че имаш желание да изненадаш любим човек с персонализиран подарък, то спокойно може да се потопиш в приказния свят на Сръчно и да избереш нещо вълнуващо, сантиментално и автентично. Или пък да заложиш на ваучер за подарък, като по този начин дадеш възможност на човека, на когото го подаряваш, сам да избере това, което най го допълва и докосва сърцето му.

Последвай страничката на Сръчно, за да си част от нашата магия и завладяваща творческа атмосфера.

Очакваме те!

Майсторите на Сръчно

0
идеалната чанта според повода 1подарък за дете