fbpx

Хисарлъка Experience 2024: Музикално и културно изживяване в сърцето на Кюстендил

По традиция, лятото идва с едно от най-вълнуващите събития в нашия регион – Хисарлъка Experience 2024! От 12 до 14 юли, Кюстендил отново ще стане домакин на този изключителен фестивал, който обещава да предложи незабравими преживявания, изпълнени с музика, изкуство и много забавления.

Нека заедно разгледаме какво ви очаква тази година и как да направите посещението си в Кюстендил още по-запомнящо се.

Акценти на Фестивал Хисарлъка Experience 2024: Защо да посетите?

1. Музикални изпълнения

Хисарлъка Experience 2024 ще ви потопи в магията на музиката с участието на някои от най-талантливите артисти. В първата вечер ще имаме удоволствието да чуем Мерудия, Ethno Venture и KOPRIVA, които ще ни потопят в нежни и завладяващи ритми. Втората вечер ще бъде озарена от изпълненията на РУШИ, и красивите Yana и Leena. Последната вечер на фестивала ще бъде кулминацията с група P.I.F. и Jin Monic, които ще зарадват всички посетители със своята музика.

Хисарлъка Experience 2024 2

2. Изложби и базар

През деня фестивалът ще предложи богат избор от изложби, на които талантливи артисти ще представят своите произведения. Тазгодишният базар ще даде възможност на творци да покажат своите занаятчийски изделия, а разнообразието от вкусотии ще направи изживяването още по-пълноценно. Не пропускайте да се разходите около старинната крепост, където ще намерите и арт работилници, атракциони и игри за деца.

3. Отворена сцена

За първи път тази година, Хисарлъка Experience 2024 ще предложи отворена сцена. Предварително селектирани артисти ще имат възможност да покажат своя музикален талант. Тази инициатива дава шанс на все още непопулярни изпълнители да блеснат пред публиката. Гарантираме, че ще бъде истинско удоволствие да чуете тяхното творчество.

Хисарлъка Experience 2024 3

4. Незабравимо преживяване за всички възрасти

Хисарлъка Experience е фестивал, който предлага по нещо за всекиго. За малките посетители са предвидени специални занимания, по време на които ще могат да творят и да се забавляват подобаващо. През първия ден децата ще могат да се насладят на занимания като пирографиране, рисуване и декориране. Малките гости ще могат да се потопят в света на въображението и да създадат свои велики шедьоври. В следващите два дни, освен тези занимания, ще има и детска дискотека, работилница за оригами “Хартиени самолетчета”, карти Таро и игра с лъкове.

За възрастните посетители, фестивалът предлага множество културни и арт изживявания, които да допълнят музикалната програма. Малко по-големите ще могат да се потопят в мистиката на картите Таро или да преоткрият въздушната йога. Тези занимания ще добавят още един слой на релаксация и духовно изживяване към вашето посещение.

Хисарлъка Experience 2024 4

Хисарлъка Experience 2024: Съчетайте фестивала с уникална разходка из Кюстендил

Докато сте в Кюстендил за фестивала, не пропускайте да се възползвате от възможността да разгледате и останалите красоти на града. Кюстендил е известен със своите минерални извори, красива природа и богата история. Градът предлага множество забележителности, които да посетите, включително исторически музеи, църкви и природни паркове.

1. Минерални бани и СПА

Едни от най-големите природни дадености на Кюстендил са минералните бани. Градът е известен с лековитите си води, които привличат посетители от цял свят. Минералните извори на Кюстендил са идеални за релаксация и възстановяване след динамичния ден на фестивала. Посетете някой от многобройните СПА центрове и се насладете на лечебните свойства на водата.

2. Исторически и културни забележителности

Кюстендил предлага и множество исторически и културни забележителности. Не пропускайте да посетите къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора, една от най-значимите фигури в българското изобразително изкуство. Не пропускайте да разгледайте и старата крепост Хисарлъка, която предлага невероятни гледки към града и околностите.

Хисарлъка Experience 2024 5

3. Посетете Работилница Сръчно: Уникално майсторско преживяване

За да направите вашето посещение в Кюстендил още по-запомнящо се, ви каним да посетите нашата занаятчийска работилница Сръчно. Удобно разположена в село Слокощица, само на 8 минути с кола от Хисарлъка Experience, работилницата предлага уникална възможност да се докоснете до изкуството на сарачеството.

Работилницата се намира в старинна сграда на повече от 100 години, която внимателно пази духа на миналото. Това място ще ви върне в едни отминали, но красиви времена. Ще имате възможност да разгледате изделията на майсторите на Сръчно, които са изработени с традиционни техники, предавани от поколение на поколение. Всяко изделие, до което ще се докоснете, е уникално и създадено с най-високо качество.

Майстор Искра от Сръчно се посвещава на възраждането на занаятите от миналото, като създава уникални и автентични продукти от естествена кожа. Посетителите могат да научат тънкостите на обработката на кожа от самата нея и дори да създадат свое собствено изделие с нейна помощ. При приключване на работилницата, всеки участник получава индивидуална декоративна грамота за „Чирак“, а завършеното кожено изделие остава за неговия създател, за да го използва и да му се радва години наред.

Запазете ден и час за посещение на работилница Сръчно и се насладете на магията на този древен занаят. Ако търсите още автентични преживявания, които да съчетаете с фестивала, не пропускайте да разгледате: 6 интересни места около Кюстендил, които да посетиш това лято. Тези изключително любопитни места ще ви свържат още по-силно с природата, отминалите времена и занаятите. Едно е сигурно – очите и на малки, и на големи ще светят от възторг!

Заключение

Не пропускайте възможността да станете част от Хисарлъка Experience 2024 и да се насладите на невероятната атмосфера на Кюстендил. Съчетайте музикалното пътуване с артистични изложби, вкусни кулинарни изживявания и уникални занаятчийски работилници.

Запазете си датите от 12 до 14 юли и се пригответе за едно незабравимо преживяване в Кюстендил! Вижте повече информация за работилница Сръчно и не пропускайте да запазите своя час за посещение предварително. Очакваме ви с нетърпение!

Последвайте страничката на Сръчно, за да не изпуснете нито една вълнуваща възможност за нови приключения около Кюстендил!

Майсторите на Сръчно

0
органайзер за дамска чанта 4Какво да правим в Кюстендил 1