fbpx

Какво да правим в Кюстендил за 1 ден | Работилница Сръчно

Питали ли сте се някога „Какво да правим в Кюстендил“? Е, ние добре знаем как да прекарате един незабравим ден в този вълнуващ град. И бързаме да ви разкажем!

Сгушен в югозападната част на България, Кюстендил е очарователен град, изпълнен с история, култура и природна красота. Независимо дали сте любители на историята, на природата или просто искате да изживеете нещо уникално, Кюстендил има какво да ви предложи. Ако имате само един ден, за да разгледате тази вълнуваща дестинация, навярно ще искате да се възползвате максимално от всеки момент.

Ето перфектният маршрут, включващ красиви гледки и посещение на забележителната работилница Сръчно, където можете да се потопите в традиционните български занаяти.

Какво да правим в Кюстендил за 1 ден?

За начало на деня: Потопете се в историята и културата


Посещение на крепостта Хисарлъка

Започнете деня си с посещение на крепостта Хисарлъка, разположена на хълм с изглед към Кюстендил. Тази древна крепост предлага поглед към легендарното минало на региона. Разходете се из руините и се насладете на панорамна гледка към града и околностите. Свежият сутрешен въздух и живописните гледки осигуряват перфектно начало на вашия ден.

първа пролет 2

Разгледайте Регионалния исторически музей

След това се отправете към един от най-старите музеи в България – Регионален исторически музей “Акад. Йордан Иванов”, който се намира в самия център на града. Този музей съхранява огромна колекция от артефакти, които проследяват историята на Кюстендил от праисторически времена до съвременната епоха. Това е отличен начин да придобиете по-задълбочено разбиране за историческото значение на града и богатото културно наследство на региона.

Църква “Свети Георги”

След музея, посетете и църквата „Свети Георги“, най-старата запазена средновековна църква в Кюстендил. Тази православна църква е известна със своите красиви стенописи и спокойна атмосфера. Това е идеалното място за размисъл и възможност да усетите духовното наследство на града.

По обяд избягайте от горещините: Насладете се на естествената красота на Кюстендил

Разходете се из градската градина

Кюстендил е известен с красивите си паркове и алеи, а градската градина е идеалното място за почивка, прохлада и наслада в центъра. Ще откриете плътна сянка, чудесна за обедните часове, зеленина и много пейки, където можете да седнете и да се потопите в спокойната атмосфера. Това е чудесно място за отдих, приятна разходка или пикник.

Следобед: Отделете време за изкуство и занаяти

Посетете Художествената галерия

Любителите на изкуството не трябва да пропускат възможността да посетят Художествената галерия „Владимир Димитров“, посветена на творчеството на един от най-известните български художници. Галерията съхранява обширна колекция от най-ярките му картини. Това е визуален празник, който ще ви даде представа за местната култура и художествено наследство.

Потопете се в традиционните занаяти в работилница Сръчно

Изживейте занаятчийска работилница Сръчно – посещението на нея неусетно ще ви пренесе в друго време. Сръчно е като капсула на времето, която ще ви свърже по-силно от всякога с нашите предци и ще ви помогне да си припомните някои забравени, но истински неща.

Занаятчийска работилница Сръчно: Невероятно преживяване в близост до Кюстендил

Нито едно посещение в Кюстендил не би било пълно, без спирка в Занаятчийска работилница Сръчно. Тя се намира в с. Слокощица и е посветена на възраждането на занаятите от миналото. В нея кипи неуморен труд и творчество, благодарение на които се раждат уникални и автентични продукти от естествена кожа.

Защо да посетите Работилница Сръчно?

Работилницата предлага на посетителите невероятната възможност да се докоснат до занаяти, предавани вярно от поколение на поколение. Те ще научат повече за сарачеството, ще усетят магията на целия процес и ще изпитат силни емоции и вълнение.

И ако сега се чудите: За кого е подходящо преживяването в работилничка Сръчно? А отговорът е… за всички! Истината е, че няма по-голям подарък и богатство за децата от това да растат, познавайки традициите и занаятите на предците си, да открият колко чудесно е да използват ръцете си и да разгърнат креативността си. Това е перфектна дейност и за големи хора, цели семейства и групи, които искат да направят нещо различно и запомнящо се.

Какво да очаквате от посещението си в занаятчийска работилница Сръчно?

Още с пристигането си, ще бъдете топло посрещнати от майстор Искра, която ще ви разкрие вълнуващия свят на сарачеството. Ще научите за различните видове кожа, използваните инструменти и различните техники за създаване на качествени и автентични изделия от естествена кожа. Майстор Искра с истинска любов, отдаденост и увлекателен разказ предава своя опит и знания на своите гости. По време на работилничката всеки има възможност да използва ръцете си и да открие колко сръчни са те. Това се случва чрез… създаването на собствено изделие от естествена кожа! Майстор Искра ще ви напътства през всяка стъпка от процеса, от рязане и оформяне на кожата до зашиване и завършване на вашето собствено изделие.

Разберете още повече за това, което може да преживеете, в статията: Занаятчийска работилница Сръчно – автентично преживяване в близост до Кюстендил.

Какво да направите преди да дойдете в работилница Сръчно?

Работилницата се намира само на няколко минутки с кола от Кюстендил – точно там, на ул. „Георги Кръстев” 38, в с. Слокощица. Това я прави лесна за включване в ежедневния ви маршрут. Всеки, който желае да посети това вълшебно място е нужно предварително да резервира своя час за посещение, за да може да бъде посрещнат подобаващо. Запазете ден и час за работилница Сръчно тук!

Колко струва посещение на работилница Сръчно?

Работилница Сръчно приканва малки и големи, семейства, приятели и дори корпоративни клиенти, които търсят нестандартно предложение за тиймбилдинг.

  • Детска работилница: 45 лв. / дете до 12 г. Деца над 12 г. се таксуват като възрастни
  • Работилница за големи или за тиймбилдинг: 60 лв. / човек
  • Посещение без работилница: 8 лв. / човек
  • Посещение без работилница, с демонстрация и беседа: 20 лв. / човек

При групово посещение от 15 човека, цената на човек е с 5 лв. отстъпка. Не се колебайте да се свържете с нас, за да изготвим индивидуално предложение!

Какво да правим в Кюстендил през вечерта?

Ако са ви останали сили, не пропускайте и да се разходите по залез слънце. Бавна вечерна разходка из града, наслаждавайки се на очарователната архитектура и спокойната атмосфера, е винаги добра идея. Когато слънцето залязва, улиците на Кюстендил се къпят в топла, златиста светлина, създавайки красива живописна сцена.

Може да завършете деня си с вечеря в ресторант, който предлага живописна гледка към града и околния пейзаж. Насладете се на вкусна храна, докато си припомняте с вълнение приключенията през деня и уникални емоции, които Кюстендил ви е донесъл.

Този български град също така е прочут със своите минерални извори, известни със своите лечебни свойства. След ден на разглеждане на забележителности и майсторство, може с удоволствие да се отпуснете в един от местните спа центрове. Поглезете се с терапевтичните минерали води, за които се знае, че подмладяват тялото и ума.

Заключение

Следващият път, когато се запитате: Какво да правим в Кюстендил за един ден?, си припомнете за това ръководство! И не забравяйте да включите посещение на работилница Сръчно за едно обогатяващо и запомнящо се приключение.

А в случай, че разполагате с повече време откриете и още: 6 интересни места около Кюстендил за лятото, за да вземете най-доброто от този очарователен български град. Едно е сигурно – Кюстендил предлага незабравими изживявания, които ще ви накарат да искате да се върнете.

Последвайте и страничката на Сръчно, за да не изпуснете нито една вълнуваща възможност за нови приключения!

Майсторите на Сръчно

0
Хисарлъка Experience 2024 1