fbpx

Маги от Сръчно – неуморим талант с голямо сърце

Днес те запознаваме с Маги – нашата най-малка сръчна майсторка. Ако трябва да я представим накратко, бихме казали, че тя е един неуморим талант с голямо сърце. В работилничката на Сръчно нейните вълшебни ръце сътворяват цветни бижута от мъниста, както и красиви картини. Маги продава ръчно изработените си творения с благородна цел – част от събраните средства отиват за нейна много любима кауза…

За любовта на Маги към животните

Още от малка Маги е покровител на всяко едно животинче. Нека да го кажем така – не дава да падне и перце от някое птиче.

Преди година, тя намери оса, паднала в един басейн. Насекомото нямаше да оцелее без помощ. Това, което Маги направи, бе да я извади и то без да се замисли. Въпреки че осата я ужили, тя през сълзи разказваше колко е щастлива, че е успяла да ѝ спаси живота.

Това е само една от историите, заради които вярваме, че децата като Маги са дошли на този свят, за да ни учат на ценното в живота. Маги ни показва как можем да бъдем все по-добри, по-приемащи и как да живеем в синхрон с природата и всички живи организми. От съвсем малка, тя иска да подслони и да се погрижи за всяко бездомно животно, срещнато по пътя. Можем да твърдим, че това нейно желание става все по-силно и води до много добри дела!

Колкото повече растеше, толкова повече желаеше да има куче лабрадор или голдън ретривър. Кученцата от тази весела и игрива порода съвсем щяха да прилягат на нейната същност. Но не съвсем… Голямото ѝ сърце я накара да се замисли, че може да осинови кученце от приют, вместо да купува. Това ѝ се стори най-правилното решение и нещото, което винаги е искала – да помогне на някого в беда. И точно това я срещна с Точица – новото попълнение в семейството на Маги. Към днешна дата те споделят дните си, обичат се и всеки ден си благодарят за щастието, което носят една на друга!

Гривни с кауза от Маги

Нека ви разкажем как се стигна до първата гривничка на Маги. Тя беше едва първи клас. Вторият учебен срок приключи и даде началото на лятната ваканция. Маги се нуждаеше от занимание, с което да изпълни своите дни. Тогава влезе в нашата работилничка. Сред творческата атмосфера, която кипи в Сръчно, тя просто не успя да остане безучастна. Хвана първото мънисто, след това и второто… Мънисто след мънисто направиха така, че магията да се случи! Маги държеше в ръцете си своето първо завършено творение  – цветна ръчно изработена гривна.

Правенето на бижута много ѝ хареса, но не след дълго тя почувства, че нещо и липсва. На малките деца им е нужна силна мотивация, за да задържат вниманието си върху едно нещо за дълго време. Така се появи идеята Маги да продава своите гривни с кауза. Част от събраните средства да отиват за закупуване на храна и други необходими консумативи за бездомни животни и приюти. В този момент Маги осъзна, че може да направи това, което винаги е искала – да помага на животните. Сега имаше възможност да ги дари не само с топлина, обич и разбиране, но и със средства, които ще ги накарат да се почувстват още по-добре и да имат всичко нужно! Това лято даде началото на нейната кауза, с която тя подобри живота на безброй животинки през годините.

Гривните на Маги са цветни, весели и заредени с много любов! Малките акценти, които влага в тях, ги зареждат с още повече настроение. Те са прекрасно допълнение към всеки подарък за любим човек. А тяхната кауза ги прави още по-смислени и ценни.

Маги и нейната страст да рисува

Един ден Маги се вдъхнови да създаде книгоразделител за майка си, за да я зарадва. Изработи го съвсем сама, но за да бъде още по-красив, го изрисува. Толкова добре се получи, че следващата нейна рисунка съвсем не закъсня.

Моркови, които растат по огромни дървета, и зайчета, които живеят в хралупи, оживяха на листа на малкия творец. Тази нейна рисунка предизвика истинско възхищение у родителите на Маги и така се появи идеята творението да се превърне в дизайн за печат!

Маги обаче не спира до тук. Тя започва да посещава уроци по рисуване в школата на Новите майстори в Кюстендил. Там разгръща още повече своя талант. Част от нейните картини създава за продажба, отново с благотворителна цел. Всички тях може да намерите в категория „Изделия на Маги“ в онлайн магазина на Сръчно!


Довери се на въображението!

За направата на своята рисунка със зайчетата, морковите и дървото, Маги използва най-вече своето въображение. Чрез него тя пречупва всичко установено, като създава съвсем нов свят, в който всичко е възможно. А понякога всеки човек се нуждае от мъничко въображение и стимул, за да повярва, че наистина може да постигне дори невъзможното!

Водени от желанието ни да отправим силно послание към хората, се свързахме с приятелите ни от Brandotopia. С тяхна помощ, нестандартната рисунка на Маги оживя. Те помогнаха за създаване на слогана и дигитализирането ѝ, за да се използва за печат.

И така творението на Маги излезе от хартията и се пренесе върху детски и дамски тениски, канчета и бутилки с призива „Довери се на въображението“! Работилница Сръчно и по-специално Маги го отправят към малки и големи, които избират тези продукти, за да им кажат: Осмелете се… Да бъдете креативни, да се освободите от стереотипите, да бъдете като децата! Оставете вашето въображение да открие онзи нов свят, в който всичко е възможно, и повярвайте, че граници за мечтите няма!

Заключение

Малката сръчна майсторка ни показва как годините нямат никакво значение за делата на един човек, а само размерът на сърцето му.

Каузата на Маги променя живота на много животинки! А тя го постига единствено със своите две ръце!

Ако и теб те докосна нейната благородна цел, може да разгледаш всички изделия на Маги тук! Сигурни сме, че ще се влюбиш в тях!

Последвай страничката на Сръчно, за да виждаш пръв най-новите ни творения!

До скоро!

Майсторите на Сръчно

0
мъжки чанти ръчна изработка от СръчноРъчна изработка от Сръчно