fbpx

Майстор Тони от Сръчно – дърводелец и реставратор на мебели с безкрайна креативност

За неугасващата страст към ръчна изработка на изделия от дърво и реставрация на мебели и коли…

Имал ли си възможността да срещнеш истински реставратор на мебели? Такъв, който да предава, чрез неговите изделия от дърво, „майсторлъка“ от онези времена… Времена, в които занаятчии и сръчни хора, отделяйки цялото си време в ръчна изработка на дървени изделия, са били високо ценени и уважавани, именно заради уменията и таланта, които притежават.

Ние, в Сръчно, не само познаваме, но и имаме щастието такъв човек да присъства в живота и дома ни. Това е причината, поради която всичко около нас излъчва безкрайна креативност, голяма доза артистичност и чиста, непринудена любов към автентичното и истинското.

Днес те запознаваме с нашия креативен дърводелец и реставратор на мебели – майстор Тони.

Ще започнем с това, че той е истински дърводелец със златни ръце и реставратор на мебели с безкрайна креативност. Нещата, на които е посветил времето и таланта си, са неограничени – ръчна изработка на дървени изделия, реставрация на мебели, ретро автомобили и мотори, персонализирани подаръци чрез изрисувани послания и пожелания и какво ли още не…

Тони с лекота вдъхва душа на обикновеното парче дърво, а всяка стара вещ озарява с нова и по-ярка светлина.

Реставратор на мебели 1

За ръчната изработка на дървени изделия и мебели

Майстор Тони създава своите изделия и сувенири от дърво, ръчно изработени и с изключително старание и любов към всеки един детайл. Изделията пленяват със своята авангардност и оригинален вид. Поднесени като подарък за любим човек, те ще оставят незаличима следа във времето и емоционален спомен за цял живот.

В неговия артистичен свят ще откриеш нестандартни изделия от дърво като закачалка с формата на ключ, дървена кутия за съхранение на напитки и дървени ключодържатели с възможност за персонализиране и изработка в желан цвят.

Майстор Тони създава уникални дървени колички, които във всеки момент имаш чувството, че ще оживеят и тръгнат нанякъде. А стенният часовник от бук доказва, че за да създадеш шедьовър, който ще се запази във времето, са необходими малко въображение и други очи, с които да видиш как едно парче дърво се превръща в завършено произведение на изкуството.

Майстор Тони, освен че е реставратор на мебели, изработва такива по индивидуален дизайн, като комбинира желанията на клиента със своите нестандартни и автентични идеи. Спални, гардероби и кухненски боксове запазват своята функционалност, но магията, която внасят в дома ви, е неповторима!  

Реставратор на мебели 2

Любов към истинското и автентичното, оставило своя отпечатък във времето…

„Имало едно време едно парче дърво… То не беше някое луксозно дърво, а обикновена цепеница от ония, които зиме слагат в печките и камините, за да стоплят стаите…“

Но в ръцете на талантлив дърводелец и под въздействието на години опит, старание и любов, тази обикновена цепеница се превръща в дървена кукла, която мечтае да бъде истинско момче. Позната ли ти е историята? Всички сме чели или гледали под различни интерпретации приключенията на Пинокио и неговия създател.

Какво обаче  е нужно на един дърводелец или реставратор на мебели, за да създаде шедьовър? Майсторлък в най-чистата му форма и огромен талант. А майстор Тони притежава и двете.

Неговите изделия, ръчна изработка от дърво, са нестандартни, различни, авангардни и за истински ценители.

Захвърлени и забравени или повредени и захабени във времето вещи не просто оживяват в ръцете на майстор Тони, те се възраждат за нов живот,  съхранявайки своята автентичност.

Тони е ценител на старите вещи. Много често се случва да попадне на някой предмет и да си каже, че това може да се превърне в нещо специално. И така започва да твори, каквото сърцето го води. Така се роди идеята да създаде уникална лампа от фар на военен велосипед, която пленява още от пръв поглед. А в закачалките от рециклирани материали, създадени с помощта на стари дръжки за автомобилни стъкла и емблемата на волга ясно личи неговата страст и движеща сила, а именно – любовта към истинското и автентичното, оставило своя отпечатък във времето.

Реставрация на мебели и коли – истинската страст на майстор Тони

Майстор Тони основно изработва изделия от дърво. Но това, което му носи истинско удовлетворение, е времето, прекарано в реставриране на стари вещи или предмети и коли.

Колко малко му трябва на човек, за да събуди таланта, който носи в себе си?

Преди години, Тони откри един уред във вещите на вуйчо му, чийто външен вид наподобява този на нивелир. Автентичният дух на този предмет е бил напълно достатъчен, за да подбуди креативността му, защото не след дълго, от него създаде ключодържател .

А за любителите на игри, можем да се похвалим с реставрирането на една добре позната на мнозина от нас електромеханична аркадна игра, в която играчът набира точки, като управлява едно или няколко метални топчета с помощта на лостчета. Досети ли се вече за името ѝ? А спомняш ли си как изглеждаше?

При реставриране на стара мебел или вещ, майстор Тони влага изключително старание и внимание към всеки детайл, така че да не се наруши автентичността му. Старателно изрисува всяко изделие, като дори логото на Сръчно е проектирано и сътворено от неговата вълшебна фантазия и сръчни ръце. Смело можем да заявим, че без неговата креативност, нашата приказна работилница нямаше да е това, което е в момента! А без неговата всеотдайност и авангарден дух, домът ни нямаше да е толкова уютен, пъстър и автентичен.

Реставрациите на всички предмети с антикварна стойност са уникални, различни и нестандартни, създадени от златните ръце и огромното сърце на майстор Тони и предназначени за истински ценители.

И като споменахме истински ценители, няма как да пропуснем да ти споделим за другата голяма страст на майстор Тони, а именно любовта му към ретро автомобилите и по-конкретно към тяхното реставриране. Като малко дете, взело своята количка в ръка, Тони разглобява, сглобява, преоразмерява и съживява духа на атрактивните легендарни возила по начин, който впечатлява малки и големи!

С внимание към всеки детайл…

Майстор Тони има афинитет към автентичното, към истинското, целунато от времето. Ето защо използва стари материали и нестандартни копчета и закопчалки за всяко негово изделие. Старателно изрисува рисунките върху чантите и портфейлите на Сръчно, така че накрая да се получи един завършен уникат.

Някои от най-авангардните чанти, които Искра изработва в приказната работилница на Сръчно, са по идея и с прякото участие на майстор Тони. Знаеш ли, че в някои от нашите модели дори има ръчно втъкан плат?

Веднъж Тони откри на село портфейла на дядо му и веднага каза: “Аз искам такъв портфейл!”. Сега, на автентичното дядово портмоне, могат да се зарадват и нашите клиенти.

Благодарение на Тони, старата кожена чанта, която висеше на всяка закачалка във всяка къща, в момента има по-съвременен вид, но в същото време остава все така ценна и автентична.

Реставратор на мебели 4

Изкуството да твориш

Заповядай в приказната работилница на Сръчно, за да чуеш чудните истории, които можем да разкажем за всеки пирон и парче дъска, минали през златните ръце на майстор Тони.

Тук ще откриеш палитра от нестандартни, различни, авангардни и уникални по рода си предмети и подаръци .

Майстор Тони не е просто дърводелец и реставратор на мебели. Той е човек със златни ръце и безгранична любов към изкуството да твори. Изкуство, за което малко хора в наши дни притежават талант, сърце и душа.

Последвай страничката на Сръчно, за да виждаш пръв най-новите ни творения!

До скоро!

Майсторите на Сръчно

0
Ръчна изработка от Сръчномайстор сарач Искра Стоилова