fbpx

Почистване и поддръжка на естествена кожа

Поддръжка на естествена кожа – ами сега? И как да почистим естествена кожа

Естествената кожа не е просто материал – тя е естествена, дишаща материя, която старее с изящество и развива уникална патина с течение на времето. Вижте 6 неустоими причини да изберете естествена кожа пред изкуствената.

Но тази красота и елегантност има нужда от почистване и поддръжка.

А за нас това е важно, защото мисията на Сръчно е да използвате по-дълго време любимите си аксесоари от естествена кожа, вместо да ги изхвърляте и да купувате нови. По този начин също се грижим и пазим околната среда вижте повече тук: Сръчно с кауза за опазване на природата и околната среда

Поддръжка на естествена кожа – защо тя се нуждае от специални грижи?

Аксесоарите от естествена кожа са устойчиви, дълготрайни и висококачествени продукти, но се нуждаят от грижи, почистване и поддръжка. Мръсотията, влагата и износването от ежедневната употреба и неправилната грижа могат да окажат влияние върху кожата, което води до сухота, избледняване и напукване.

Притежателите на такъв тип изделия често срещат затруднения при правилното почистване и поддръжка на естествена кожа, защото не знаят на кои продукти да се доверят и да използват. Благодарение на нашия дългогодишен опит, ние, от Сръчно, се погрижихме да ви улесним и да ви спестим лутането, като открихме най-добрите препарати за почистване и поддръжка на естествена кожа!

Почистване на естествена кожа, велур и набук с домашно приготвени препарати

Почистване на естествена кожа с домашно приготвени препарати

Направете сапунена смес, като е най-добре да използвате дестилирана вода. Налейте я в шише с пулверизатор и напръскайте микрофибърна кърпичка. С нея можете да почистите любимите аксесоари. Съветваме ви винаги преди това да пробвате сместа на вътрешната част на аксесоара или на отделно парченце от същата кожа!

Почистване на велур и набук с домашно приготвени препарати

Ако нямате специални четки и гумички за почистване на велур и набук, вземете мека четка за зъби и чиста гумичка за молив. Ако по вашите аксесоари има мазни петна, можете да ги почистите с истинско царевично брашно или талк – просто ги поръсете и ги оставете така за няколко часа. След това почистете с мека четка. Този трик е подходящ и за по-бързо изсушаване на мокри аксесоари от велур или набук.

Можете също да смесите чаша мляко и една лъжичка сода за хляб. След това навлажнете кърпичка със сместа и притиснете за няколко секунди към петното. После избършете с чиста суха кърпа.

Съвети за почистване на гладка лицева естествена кожа

Ако не полагате правилна грижа за аксесоарите от гладка лицева кожа, това може да доведе до изсушаване и напукване. Ето някои доказани съвети за почистване и поддръжка на естествена кожа, и по-специално – гладка лицева кожа, които можете да пробвате сами!

Ако сте изцапали любимите си аксесоари с кал или пръст, първо изчакайте петната да изсъхнат. Така голяма част от тях ще се изронят и ще паднат сами, без да се запечатат в материята. Обратно на това, замърсявания от сол и пясък трябва да почистите веднага.

Важно е да предпазвате аксесоарите от гладка лицева кожа от прогизване, течаща вода и обилно намокряне.

Препарати за поддръжка на естествена кожа

Професионалните препарати за естествена кожа са най-добрият ви приятел при почистване и поддръжка! Чрез тях ще импрегнирате и защитите своите аксесоари от естествена кожа. Така ще се радвате на техния свеж вид, гладкост, мекота и най-вече ще ги запазите непокътнати за по-дълго време!

Обикновено препаратите за поддръжка на естествена кожа са спрейове, пасти или кремове. Повечето съдържат консерванти, восъци и разтворители. Има и препарати на водна основа – те подхранват в дълбочина и поддържат естествените качества на кожата. Ако искате по-голяма водоустойчивост на вашите аксесоари от естествена кожа, изберете импрегниращи препарати.

  • Комплект грижа за кожата – той е идеален за почистване и защита на всякакви аксесоари от естествена кожа, без набук и велур. Комплектът съдържа продукти за почистване, подхранване и защита на мека и деликатна кожа и луксозни аксесоари.
  • Почистващ мус за кожа – подходящ за основно почистване на всички видове естествена кожа, с изключение на велур и набук. Можете да използвате върху много абсорбиращи кожи, тъй като се преобразува в пяна – това забавя скоростта, с която попива в кожата и има достатъчно време за почистване.

Превантивни мерки за грижа за кожата

За да сте сигурни, че вашите изделия от естествена кожа ще запазят своята красота и издръжливост във времето, то задължително трябва редовно да ги поддържате.Майсторите на Сръчно ви съветват да използвате защитен крем за кожа.  Преди употреба на кожени изделия, третирайте повърхността с крема – по този начин ще предпазите кожата от повреди от вода, петна и прах и ще значително ще удължите живота на продукта.

Препарати за поддръжка на велур и набук

Текстурата на велура и набука е много сходна, деликатна и изисква специални грижи. Кожите велур и набук са най-красиви, но и най-капризни!

Важно е да знаете, че изделия от тъмен велур не следва да се носят със светли дрехи, както и изделия от светъл велур не трябва да се носят с тъмни дрехи. Това е така, за да се избегне оцветяване на дрехите и изделието.

Аксесоарите от естествен велур и набук са изключително чувствителни към влага, затова трябва да бъдат максимално пазени от нея и да се нанася водоустойчив слой. Също така, ако са мокри, никога не ги сушете със сешоар или на радиатора! Оставете ги да изсъхнат по естествен начин на сухо и проветриво място и стайна температура.

Протекторът за велур отблъсква петната на основата на масло и вода. Прави набука и велура по-лесни за почистване и поддръжка, тъй като задържа мръстотията на повърхността.

Хубаво е да си вземете специална четка за почистване на велур и набук. Тя е с мек косъм и ще премахне мръсотията и праха между влакната на кожата, без да нарани повърхността ѝ.

СРЪЧНО ЩЕ ВИ КОНСУЛТИРА КАК ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА АКСЕСОАРИ ОТ ЕСТЕСТВЕНА КОЖА!

Майсторите на Сръчно ще Ви помогнат да направите най-добрия избор на професионални препарати за почистване и поддръжка на естествена кожа и ще отговорят на всички ваши въпроси!

А ако още си нямате аксесоар от Сръчно, не чакайте повече! Нашите чанти, портфейли, колани, гривни, ключодържатели и други аксесоари са уникални и се изработват в една единствена бройка. Така, където и по света да отидете, никой друг няма да има същата чанта, портмоне или друг аксесоар.

Разгледайте нашите продукти в каталога ни или в онлайн магазина ни и последвайте страничката ни Сръчно, за да виждате първи най-новите ни творения!

Очакваме ви!

Майсторите на Сръчно

0