fbpx

Почистване и поддръжка на естествена кожа

Поддръжка на естествена кожа – ами сега? И как да почистим естествена кожа

Аксесоарите от естествена кожа са устойчиви, дълготрайни и висококачествени продукти, но се нуждаят от грижи, почистване и поддръжка. С времето те може да се замърсят или да се променят вследствие от външни фактори и неправилна грижа.

Често обаче тяхната поддръжка се оказва истинско предизвикателство за притежателите им, защото хората не знаят на кои продукти за поддръжка и почистване да се доверят и да използват. Благодарение на нашия дългогодишен опит, ние, от Сръчно, се погрижихме да ви улесним и да ви спестим лутането, като открихме най-добрите препарати за почистване и поддръжка на естествена кожа!

Нашата мисия е да използвате по-дълго време любимите си аксесоари от естествена кожа, вместо да ги изхвърляте и да купувате нови. По този начин също се грижим и пазим околната среда.

Препарати за поддръжка на естествена кожа

Професионалните препарати за естествена кожа са най-добрият ви приятел при почистване и поддръжка! Чрез тях ще импрегнирате и защитите своите аксесоари от естествена кожа. Така ще се радвате на техния свеж вид, гладкост, мекота и най-вече ще ги запазите непокътнати за по-дълго време!

Обикновено препаратите за поддръжка на естествена кожа са спрейове, пасти или кремове. Повечето съдържат консерванти, восъци и разтворители. Има и препарати на водна основа – те подхранват в дълбочина и поддържат естествените качества на кожата. Ако искате по-голяма водоустойчивост на вашите аксесоари от естествена кожа, изберете импрегниращи препарати.

Почистване и поддръжка на гладка лицева кожа

Ако не полагате правилна грижа за аксесоарите от гладка лицева кожа, това може да доведе до изсушаване и напукване. Ето някои доказани съвети за почистване и поддръжка на естествена кожа, и по-специално – гладка лицева кожа, които можете да пробвате сами!

Ако сте изцапали любимите си аксесоари с кал или пръст, първо изчакайте петната да изсъхнат. Така голяма част от тях ще се изронят и ще паднат сами, без да се запечатат в материята. Обратно на това, замърсявания от сол и пясък трябва да почистите веднага.

Важно е да предпазвате аксесоарите от гладка лицева кожа от прогизване, течаща вода и обилно намокряне.

Почистване с домашни приготвени препарати

Направете сапунена смес, като е най-добре да използвате дестилирана вода. Налейте я в шише с пулверизатор и напръскайте микрофибърна кърпичка. С нея можете да почистите любимите аксесоари. Съветваме ви винаги преди това да пробвате сместа на вътрешната част на аксесоара или на отделно парченце от същата кожа!

Професионални препарати за гладка лицева кожа

Майсторите на Сръчно препоръчват да използвате професионални препарати, специално предназначени за гладка лицева кожа:

  • Комплект грижа за кожени чанти – той е идеален за почистване и защита на всякакви аксесоари от естествена кожа, без набук и велур. Комплектът съдържа продукти за почистване, подхранване и защита на мека и деликатна кожа и луксозни аксесоари.
поддръжка на естествена кожа 2
Комплект грижа за кожени чанти
  • Почистващ препарат за кожа Leather Ultra Clean – подходящ за основно почистване на всички видове естествена кожа, с изключение на велур и набук. Можете да използвате препарата за боядисана кожа, намаслена или обработена с вакса кожа,  ламинирана кожа, двутонови и състарени кожи.
поддръжка на естествена кожа 3
Почистващ препарат за кожа Leather Ultra Clean

Велур и набук – почистване и поддръжка

Текстурата на велура и набука е много сходна, деликатна и изисква специални грижи. Кожите велур и набук са най-красиви, но и най-капризни!

Аксесоарите от естествен велур и набук са изключително чувствителни към влага, затова трябва да бъдат максимално пазени от нея и да се нанася водоустойчив слой. Също така, ако са мокри, никога не ги сушете със сешоар или на радиатора! Оставете ги да изсъхнат по естествен начин на сухо и проветриво място и стайна температура.

Почистване с домашни пособия

Ако нямате специални четки и гумички за почистване на велур и набук, вземете мека четка за зъби и чиста гумичка за молив. Ако по вашите аксесоари има мазни петна, можете да ги почистите с истинско царевично брашно или талк – просто ги поръсете и ги оставете така за няколко часа. След това почистете с мека четка. Този трик е подходящ и за по-бързо изсушаване на мокри аксесоари от велур или набук.

Можете също да смесите чаша мляко и една лъжичка сода за хляб. След това навлажнете кърпичка със сместа и притиснете за няколко секунди към петното. После избършете с чиста суха кърпа.

Професионални препарати за велур и набук

Хубаво е да си вземете специална четка за почистване на велур и набук. Тя е с мек косъм и ще премахне мръсотията и праха между влакната на кожата, без да нарани повърхността ѝ.

поддръжка на естествена кожа 4
Четка за почистване на велур и набук

Ще имате нужда и от специална гумичка, чрез която ще можете да премахвате петна и надрасквания. Препоръчваме Комплект за почистване и защита на велур и набук, без разтворители и абразиви.

поддръжка на естествена кожа 5
Комплект за почистване и защита на велур и набук

И комплет за Грижа за чанти от велур и набук, който можете да използвате редовно.

поддръжка на естествена кожа 6
Грижа за чанти от велур и набук

Сръчно ще Ви консултира как да се грижите за аксесоари от естествена кожа!

Майсторите на Сръчно ще Ви помогнат да направите най-добрия избор на професионални препарати за почистване и поддръжка на естествена кожа и ще отговорят на всички ваши въпроси!

А ако още си нямате аксесоар от Сръчно, не чакайте повече! Нашите чанти, портфейли, колани, гривни, ключодържатели и други аксесоари са уникални и се изработват в една единствена бройка. Така, където и по света да отидете, никой друг няма да има същата чанта, портмоне или друг аксесоар.

Разгледайте нашите продукти в каталога ни или във Facebook магазина ни и последвайте страничката ни Сръчно, за да виждате първи най-новите ни творения!

Очакваме ви!
Майсторите на Сръчно

0