fbpx

Подарък с кауза за бездомните животни – арт изделията на Маги

Подарък с кауза – нима има по-смислен подарък от това? Особено в днешно време, когато сякаш всичко ти се струва или прекалено пошло, или прекалено скъпо, но без особена стойност.

Сувенири на килограм, ненужни уреди и дрехи, тонове козметика – кой не е получавал такива подаръци? Но колко от тях носят истинско удоволствие? Колко от тях все още предизвикват емоция в нас след една, две или пет години? Колко от тези подаръци са били израз на чиста доброта, давайки ни любов, признание и уважение, докато озаряват някого друг с капчица надежда?

Отговаряйки на тези въпроси, ние, от Сръчно, решихме да ти покажем, че най-обикновеният на пръв поглед подарък може да крие в себе си най-дълбок смисъл и да докосва онези тънки струни в нас всеки път, когато погледнем към него. Достатъчно е просто той да бъде изработен през сърцето и душата, и предназначен за… подарък с кауза.

подарък с кауза 3

Подарък с кауза –  израз на любов и солидарност! И не само…

Подарък с кауза е повече от просто подарък. Той е жест на доброта, емпатия и подкрепа. Шанс да зарадваме не само най-любимите си хора, но и да направим добро за света около нас.

Независимо дали купуваме подаръци с кауза, доброволно отделяме времето и усилията си в подкрепа на нуждаещи се, или даряваме пари на благотворителни организации, нашето „даване“ е много повече от акт на щедрост. То работи както за чуждото щастие, така и за нашето собствено. И не само…

Когато подаряваме на някого подарък с кауза, подаряваме и на себе си:

Щастие

Когато хората участват в различни благотворителни кампании или подаряват подаръци с кауза, това активира определени части на мозъка, отговорни за удоволствието, социалните връзки и доверието. Създава се т.н. ефект на „топъл блясък“, който провокира желание да помагаме, независимо от възможността за финансово възнаграждение.

От друга страна:

„Да бъдеш добър и щедър те кара да възприемаш другите по-позитивно и по-милосърдно“

Благодарност

Култивирането на благодарност в ежедневието е едно от онези малки неща, които ни карат да не забравяме какви сме всъщност ние. А именно, преди всичко, хора.

В този ред на мисли, нека те попитаме: Вторачвали ли са се в теб очи, пълни с благодарност? Откривал ли си в тях сълзи, но някак приятни за гледане, за усещане… Да знаеш, че си причина затова на някого болката да стане по-лека, извисява теб самия. Не мислиш ли?

И нека не забравяме, че проявата на щедро поведение на един човек, предизвиква вълна от щедрост в околните. Но какво е чувството ти да си в основата на този благотворителен апокалипсис? Ето, че дойде момента да ти разкажем за нашето съкровище – Маги, и нейната кампания в подкрепа на бездомните животни.  

подарък с кауза 2

Кампанията на Маги в подкрепа на бездомни животни

През 2020 г., Маги започва да изработва цветни и пъстри гривнички, като в ума ѝ се прокрадва идеята за кауза в помощ на бездомни животни. Кауза, зад която плътно застават и нейните родители – Майстор Искра от Сръчно – сарач със златни ръце и огромно сърце и Майстор Тони от Сръчно – дърводелец и реставратор на мебели с безкрайна креативност.

Още същата година кампанията на Маги е официално представена и стартирана. А 50% от печалбата, която реализира Маги от Сръчно – неуморим талант с голямо сърце, изработвайки и продавайки своите автентични арт изделия, се даряват на приют за бездомни животни в Кюстендил.

Там, една жена, съвсем сама и на доброволни начала, прибира и приютява бездомни животни, поверявайки живота им на собствената си любов към тях и на дарители с добри сърца. За да я опишем обаче нямаме нужда от гръмки думи и слова. Достатъчно е само да споделим нейните думи:

„Признавам си… тях обичам най-много, защото с някои сме заедно от самото начало. И при тях ходя, да ги нахраня, вода да им сложа, а те първо искат да ги погаля…“

Колко просто е всичко. Да даваш и да приемаш любов, и в този кръговрат да се чувстваш добре!

А колкото до онова слънчево момиченце, чието сърце отглежда толкова доброта и съпричастност, и което смело заявява: „Имам кауза и тя е да помагам на животните!“, ще кажем, че… Годините не са определящи. Ако искаш да направиш добро, нямаш оправдание или извинение!

Автентични арт изделия, сътворени от златни ръце и чисто детско сърце

Маги е едно прекрасно дете, възпитано с любов и внимание. Нешлифован диамант, който с всеки изминал ден разкрива все повече блясъка и стойността си. Маги-ята сякаш живее в нея. Магията на изкуството, на добротата, на човечността…

Още от малка тя изпитва огромна любов към животните, а всички знаем, че основната движеща сила в този живот, е именно любовта. Във всичките ѝ проявления. Ето защо, чрез нея Маги открива своето призвание. А именно… Да създава! Да рисува! Да дарява! Да помага!

Сред автентичните арт изделия на Маги, предназначени за подарък с кауза може да открием:

  • Ръчно изработени гривни
  • Красиви картини
  • Рисувани бутилки
  • Сантиментални канчета
  • Тениски, които отключват въображението и ни карат да вярваме, че за мечтите, граници няма.

Всички те са на един клик разстояние от теб, в категория „Изделия на Маги“ в онлайн магазина на Сръчно!

Единственото по-хубаво от това да получиш подарък с кауза, е да подариш такъв…

Да подариш подарък с кауза, да зарадваш любимия човек с някое от арт изделията на Маги… С нещо емоционално необременено, недокоснато от поточната линия на десетилетието. Нещо, сътворено с любов и внимание, и то от дете. И в същото време да си причината онези ангелски същества с очи, по-чисти от човешките, да бъдат на топло и да са нахранени. Нима това не е най-хубавият подарък, който едновременно подаряваш и сам получаваш?

Последвай страничката на Сръчно, за да си една идея по-близо до изкуството, на което сме отдали живота си!

До скоро!

Майсторите на Сръчно

0