fbpx

Пътуване с изделия от естествена кожа: 7 съвета за грижа

Пътуването може да бъде невероятно приключение, но когато става дума за нашите ценни изделия от естествена кожа, грижата и вниманието към тях са ключови.

Кожените аксесоари излъчват стил и елегантност, но за да сме сигурни, че те ще изглеждат перфектно през цялото пътуване, е важно да спазваме някои прости насоки за грижа.

Ето защо ние, от Сръчно, решихме да ти споделим 7 съвета, които ще ти помогнат да запазиш своите изделия от естествена кожа във върховно състояние по време на всяко едно пътуване.

Но преди да ти дадем точни насоки как да се справиш с всички препятствия, които ще се изпречат на пътя ти по време на пътуване с изделия от естествена кожа, нека се спрем на едно много важно нещо. А именно изборът на правилните кожени изделия!

Избери правилните кожени изделия

Едно от най-важните неща за всяка чанта, портмоне, колан или друг аксесоар от естествена кожа, е той да бъде изработен от качествени материали. Подбери внимателно своите кожени изделия, като заложиш на качество, здравина, стил и изтънченост.

Освен това, по време на пътуване, винаги е особено приятно да изпъкнем със своята индивидуалност, нали? Придружавани, например, от чанта от естествена кожа в един единствен екземпляр, създадена специално за нас, със сигурност ще направим впечатление на всички. Но не това е единствената причина, поради която да заложим на персонализирани кожени изделия.

Повече затова защо да избереш ръчно изработени изделия от естествена кожа може да откриеш тук: Естествена кожа – 6 неустоими причини да я изберете пред изкуствената, както и тук: 10 причини да изберем продукти ръчна изработка

А уникални ръчно изработени изделия от кожа и дърво тръпнат в очакване да бъдат забелязани в оналайн магазина на Сръчно. Не пропускай възможността да си доставиш това удоволствие. Може би някъде там се крие и твоето бъдещо любимо изделие от естествена кожа.

7 съвета как да запазим нашите изделия от естествена кожа по време на пътуване

След като вече сме организирали мечтаното пътуване, е време да помислим и за любимите ни кожени аксесоари. Как да предпазим блясъка и изяществото им такова, каквото е, както и какви опасности дебнат зад тях по време на пътуване, ще откриеш в нашия кратък наръчник от 7 съвета за грижа.

1. Почисти своите кожени аксесоари преди пътуване

Още преди да сме поели към желаната дестинация, трябва да се погрижим подобаващо за нашите изделия от естествена кожа, които ще ни придружават по време на това приключение.

Продуктите, които се използват за почистване, полиране и поддръжка на кожените ни аксесоари всъщност зависят от вида кожа. Разбери повече за различните видове тук: Видове естествена кожа за чанти и други аксесоари

Следващата стъпка, след като се запознаеш по-обстойно с вида естествена кожа, от която са създадени твоите чанти, портмонета, колани и т.н., е да откриеш и най-подходящите препарати за почистване и поддръжка на естествена кожа.

2. Не препълвай чантата си с багаж

Не натоварвай чантите и портфейлите си с тежки и ненужни неща, които могат да причинят разтягане на естествената кожа. А при носене на раница, разпредели теглото равномерно между двете рамене, за да предотвратиш излишно напрежение в нея.

3. Не оставяй своите изделия от естествена кожа на пряка слънчева светлина

Не излагай кожените си изделия на директна слънчева светлина за продължителни периоди, защото в противен случай рискуваш уникалният ти аксесоар да промени цвета си.

4. Предпазвай естествената кожа от течности на спиртна основа, като парфюм и лакочистител

Пази кожените изделия от контакт с течности, като напитки или козметика, които могат да образуват неприятни петна по тях.

От изключително значение за блясъка и здравината на естествената кожа е и да избягваш нанасянето на парфюми или лосиони директно върху кожените изделия.

5. Не оставяй своите кожени изделия на прашни и силно замърсени места

Защити любимите си изделия от естествена кожа, съхранявайки ги в кожени калъфи, които предпазват от надрасквания и наранявания. Винаги носи в себе си влажна кърпичка за бързо почистване в случай на замърсяване, но никога не използвай мокри кърпички, защото повечето от тях са на спиртна основа.

В случай, че цениш своите аксесоари, не ги оставяй на прашни и силно замърсени места. Сухото и проветриво пространство е най-подходящото „скривалище“ за кожените ни изделия.

Освен това, не забравяй да почистваш естествената кожа след всяко пътуване. По този начин ѝ вдъхваш нов живот, подхранвайки и премахвайки замърсяванията от нея.

6. Защити любимите кожени аксесоари от влага

Всеизвестен факт е, че влагата вреди на естествената кожа. Бъди особено внимателен с този враг, особено когато крайната дестинация на твоето пътуване е точно такава.

В случай че се намираш именно в такава ситуация, предпази кожените си изделия от влага, като използваш водонепропускливи калъфи за съхранение.

7. Никога не суши кожената си чанта или портмоне с източник на топлина, като сешоар, радиатор, духалка, конвектор и т.н.

Ако твоето изделие от естествена кожа се намокри по някакъв начин, най-доброто, което може да направиш, е да го оставиш да изсъхне на стайна температура, без да използваш други източници на топлина.

Важно е да следваш стриктно всички съвети от нашия кратък наръчник по опазване на любимите ни кожени изделия по време на пътуване, но от изключително значение е да си запознат с правило №1! А то е:

Не забравяй своите кожени изделия и не допускай те да бъдат откраднати!

Пази ги, обичай ги и се грижи за тях. Само така те ще продължават да те радват със стойността, която носят и начинът, по който изглеждат.

Винаги трябва да полагаме грижи за нещата, които са важни за нас!

Естествената кожа е изключително издръжлив материал, но изисква грижа и внимание, за да запази своята изящна красота. Между другото, така е и с всяко друго ценно нещо в нашия живот…

Спазвайки тези съвети, със сигурност ще успееш да запазиш своите уникални кожени изделия непокътнати от времето, обстоятелствата и средата.  И не забравяй, че полирайки и подхранвайки редовно своите изделия от естествена кожа, даваш поле за изява на техния блясък и кадифена мекота!

А в случай че копнееш да разбереш повече за грижата и поддръжката на кожени изделия, може да хвърлиш едно око тук: Какво да НЕ правим, за да запазим красотата на чанта от естествена кожа, както и тук: Грижи за естествената кожа през лятото

Всичко останало, което се изисква от теб, е просто да поемеш със стил и увереност към онази желана дестинация, взимайкии със себе си любимия си кожен аксесоар!

Последвай страничката на Сръчно, за още безценни съвети и творчески вдъхновения.

Майсторите на Сръчно

0
подарък за имен денидеи за коледен подарък