fbpx

Занаятчийска работилница Сръчно – автентично преживяване в близост до Кюстендил

Занаятчийска работилница Сръчно е деликатно скрита между културно-исторически забележителности, лековити минерални извори и пленяващо красивата природа на Кюстендилската котловина.

Зеленина и история обгръщат това приказно място, което и до ден днешен съхранява магията на старите български занаяти – сарачество и дърводелство. Магия, чрез която ние, майсторите на Сръчно, продължаваме да омагьосваме хора от цял свят! Всеки ден, по всяко време…

Автентично преживяване в занаятчийска работилница Сръчно

Не си у дома, но прекрачвайки прага, усещаш прилив на странни чувства и емоции. Някак топло и уютно ти става на душата… Някога посещавал ли си подобно място?

Занаятчийска работилница Сръчно е сграда със 100-годишна история. Камък, кал и дърво се преплитат в основите ѝ. Но това, което всъщност я прави толкова специална и загадъчно интересна, са ценните експонати с антикварна стойност, които пази в себе си.

В село Слокощица, само на 100 км от София и 200 км от Пловдив, в автентичната ни занаятчийска работилница ще усетиш вълшебството на ръчно изработените изделия от естествена кожа и дърво. И не само това! Тук ще се докоснеш до нас самите – майсторите на Сръчно. До уникалните чанти и портфейли на Искра, до креативните мебели на Тони и до безграничния талант на малката Маги.

Тук ние ще ти покажем някои от тънкостите на българските занаяти, предавани от поколение на поколение. Ще те запознаем с творческата атмосфера и ще ти осигурим 5-звездно автентично преживяване, по време на което ще имаш възможността да усетиш аромата на несъвършено съвършените неща. И да, има такива!

Една ръчнo изработена чанта в един единствен екземпляр, с всеки шев и кройка ще ти напомни, че няма нещо по-велико от това, в което влагаш цялото си сърце и душа! Защото не машина, а човешки ръце създават истинската стойност на предмета.

Не вярваш ли? Заповядай на място и сам се убеди! Но по кое време е удобно да ни посетиш ли?

Какво е работното време на занаятчийска работилница Сръчно?

В занаятчийска работилница Сръчно ще те посрещнем топло, с усмивка и приятелско отношение. Единственото, което се изисква от теб, е предварително да ни се обадиш. И не за друго, а защото нашето приказно място няма работно време.

По този начин предоставяме възможност на нашите посетители да се полюбуват на красивия Кюстендил. Да разгледат чудните му природни забележителности и да се докоснат до древната му история. А при подходящо време, лековитите Кюстендилски минерални извори ще ти се сторят като малък оазис сред утопична зеленина и величествени гледки. Не би искал да пропуснеш това усещане, повярвай ни!

А в случай че си предвидил повече време за опознаване на красивата ни българска природа и история, имаме нещо специално за теб тук: 6 интересни места около Кюстендил, които да посетиш това лято 

И не се притеснявай! Може да посетиш спокойно всяко едно кътче от красивия ни край и чак тогава да се потопиш в магията на занаятчийска работилница Сръчно.

Споделяме само, че когато навън вече е тъмно и мрачно, светлината и любовта към занаята се крият в любимото ни място – Приказната работилница Сръчно. И да, няма проблем тя да бъде посетена късно вечер. Или пък по средата на горещия ден – тогава, когато слънцето е най-силно, а всичко, от което се нуждаем, е мъничко прохлада сред красотата на природата и историята на нашите предци.

Но за кого е подходяща нашата занаятчийска работилница? Краткият отговор е… за всеки!

Във вълшебната работилница на Сръчно са добре дошли и малки, и големи…

Приказната занаятчийска работилница на Сръчно може да посетиш както индивидуално, така и в компанията на своето семейство, любими приятели или колеги. Тя е подходяща както за малки, така и за големи.

Според желанията на нашите посетители, организираме беседи и демонстрации на българския сарашки занаят, както и творческа работилница, по време на която гостите могат да създадат свои шедьоври от парче плат, игла и конец. А всеки, който участва в това приключение, ще си тръгне от тук, освен със спомен за цял живот и изделие, сътворено от неговите собствени ръце, и със сертификат, като чирак, калфа и майстор, в зависимост от това колко иска да навлезе в занаята… Звучи интересно и забавно, нали?

Освен това, в нашата работилница може да организираш един различен рожден ден на своя малчуган, предизвиквайки любопитство у него към българските традиции и занаяти. Убедени сме, че няма дете, което да устои на толкова интересно начинание, като това само да си „измайстори“ ключодържател, портфейл или някоя друга сантиментална вещ от естествена кожа, която ще му остане спомен за цял живот.

Локацията на приказната ни работилница е изключително подходяща и за извънкласна активност на деца от най-различна възраст. Тук те могат да се откъснат за миг от забързаното ежедневие и да усетят магията на миналото. Да докоснат старите зидани тухли от кал и слама, да изследват до най-малкия детайл всяко парче дърво и да разберат, че всъщност най-великите и стойностни неща не се намират в сърцето на големия град. Обикновено те са скрити някъде между величието на природата и историята на онова, което устоява въпреки времето… 

А в случай че с колегите си търсите подходящо място за сплотяване на колектива, то един творчески тиймбилдинг в работилница Сръчно е точно това, от което се нуждаете! Тук доброто настроение е задължително, а забавленията – гарантирани! Дори нещо повече! Това преживяване ще остави спомен за цял живот!

А не е ли именно това смисълът на всяко нещо, което правим? В крайна сметка, накрая оставаме с любовта към любимите ни хора и шепа спомени от вълнуващи и емоционални моменти…

Как да откриеш Занаятчийска работилница Сръчно?

Там, където е най-зелено и най-магично, точно там, на ул. „Георги Кръстев” 38, в с. Слокощица се намира и вълшебната ни работилница Сръчно! Но не забравяй, преди да тръгнеш към нас, да ни се обадиш! Само по този начин ще можем подобаващо да те посрещнем… А някъде бяхме чули, че именно с това се поставят основите на приятелските взаимоотношения. J

Последвай и страничката на Сръчно, защото само така ще си близо до всичко онова, което творим с ръцете, но усещаме и разказваме през сърцето и душата… И не се колебай да се свържеш с нас, в случай, че имаш допълнителни въпроси. Ние сме тук за теб!

Очакваме те!

Майсторите на Сръчно

0
интересни места около Кюстендилмодни тенденции чанти естествена кожа есен 2023