fbpx

Естествена кожа – 6 неустоими причини да я изберете пред изкуствената

Естествена кожа или изкуствена кожа? Това е въпросът, който много хора си задават, когато стане дума за избор на чанти, портмонета, колани или други аксесоари и изделия от кожа.

В тази статия ще ви покажем 6 предимства на продуктите от естествена кожа в сравнение с тези от изкуствена. Така ще бъдете запознати със спецификите на двата вида кожа и ще направите по-добър избор за себе си или за любим човек!

ЕСТЕСТВЕНА КОЖА

Естествена кожа се използва още от древността за дрехи, обувки и аксесоари. Тя е един от първите материали, навлезли в бита, които се използват и днес. Разбира се, в днешно време, естествената кожа се обработва по различен начин, но основата остава същата.

Чанти, портмонета, колани и най-различни други аксесоари се изработват от естествена кожа, като те придават усещане за лукс, високо качество и устойчивост във времето.

Чанта “Циклама”, ръчно изработена от естествена кожа

ИЗКУСТВЕНА КОЖА

Изкуствената кожа е синтетичен материал и не се добива от животни. Тя обикновено се изработва на основата на текстил, който е обработен по химичен път с боя, восък или полиуретан. Така се постига визуалния ефект, наподобяващ естествена кожа.

Най-общо изкуствената кожа се дели на две групи – полиуретан и PVC. Първият вид кожа е по-гъвкава и по-дишаща, докато вторият вид кожа е по-здрава и по-устойчива на влага.

Аксесоарите от изкуствена кожа често са считани за продукти с по-ниско качество и за бюджетен заместител на естествената кожа. Тук е важно да отбележим, че по-ниската цена на изкуствената кожа върви ръка за ръка и с много недостатъци…

В следващите редове ще ви покажем защо препоръчваме да се доверите на продукти от естествена кожа!

ЕСТЕСТВЕНА КОЖА СРЕЩУ ИЗКУСТВЕНА КОЖА – ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ:

Предимства на естествената кожа:

  • Уникалност, автентичност и луксозно усещане: Така, както няма две напълно еднакви животни едно с друго, така и естествената кожа е уникална сама по себе си. Всяко парче естествена кожа притежава своя неповторима идентичност. За ценителите на автентичните продукти това е много важно. Освен това, естествената кожа символизира престиж и придава усещане за лукс. Изкуствената кожа, от своя страна, не притежава красивия блясък на естествената кожа и не носи това усещане за автентичност.
  • Приятна на допир: Аксесоарите от естествена кожа създават приятно усещане за нежност и мекота при допир.
  • С времето се отпуска: Изключително интересен факт за естествената кожа е, че с времето тя се отпуска, омеква, подобрява вида си и става по-атрактивна и красива. Обратно на това, изкуствената кожа трудно се поддава на отпускане.
  • Устойчивост и издръжливост при употреба: Като естествен материал, естествената кожа съдържа сложно преплетени колагенови влакна. Благодарение на тях, кожата е трайна и може да издържи 10-20 години, а в някои случаи дори и по-дълго време! При добра поддръжка, аксесоарите от естествена кожа ще изглеждат по същия идеален начин, както в началото. За разлика от нея, изкуствената кожа има доста по-кратък живот и с течение на времето се нацепва, напуква и олющва.
  • По-лесна е за поправяне: Ако одраскате или изцапате своя аксесоар от естествена кожа, той може да бъде поправен по-лесно в сравнение с продукт от изкуствена кожа.
  • Без риск от непоносимост и развиване на алергии: Чантите, портмонетата, коланите и други аксесоари от естествена кожа са напълно безобидни за вашето здраве. Ако страдате от алергии, естествената кожа е идеалното решение за вас!
Стилни и удобни портмонета от естествена кожа, ръчно изработени от Сръчно

Недостатъци на продуктите от естествена кожа:

  • По-висока цена: Естествената кожа е по-скъпо удоволствие в сравнение със своя заместител – изкуствената кожа и нейната достъпна цена. За някои хора това е недостатък, но ние смятаме, че изброените горни качества напълно оправдават цената на естествената кожа!
  • Пропуска вода: Ако изберете естествена кожа, трябва да знаете, че тя е абсорбираща и попива вода много бързо. За разлика от нея, изкуствената кожа не е толкова пропусклива.
  • Лека промяна на цвета: Ако естествената кожа е подложена на прекалено чести и силни външни влияния като слънчева светлина, е възможно да избледнее леко. В това отношение, изкуствената кожа е по-устойчива и запазва по-равномерен цвят.
Чанта “Сърцето на Сръчно” от естествена кожа със състарен ефект

Ръчна изработка от естествена кожа от Сръчно

Ние от Сръчно можем да сътворим ръчно всичко от естествена кожа. Нашите чанти, портфейли, колани, гривни, ключодържатели и други аксесоари са уникални и се изработват в една единствена бройка. Така, където и по света да отидете, никой друг няма да има същата чанта, портмоне или друг аксесоар.

Нашите уникати оживяват във вълшебната ни работилница, защото ги създаваме с безкрайно много любов, желание и внимание към най-малкия детайл. По този начин, закупувайки някой от нашите уникати, винаги ще носите частица от Сръчно със себе си.

Разгледайте нашите продукти тук или във Facebook магазина ни и последвайте страничката ни Сръчно, за да виждате първи най-новите ни творения! Ще се радваме и да дойдете на гости в нашата сръчна работилничка, за да усетите атмосферата на Сръчно! Очакваме ви!

0