fbpx

Сръчно с кауза за опазване на природата и околната среда

Сръчно се посвещава на каузата за опазване на природата, за да постигне с помощта на съмишленици едно голямо добро – да осигури по-добър и здравословен живот за нас и нашите деца!

Проблемът със замърсяването на околната среда (водите, почвите, въздуха) води до здравословни проблеми при хората, като най-засегнати са малките. Все по-често се срещат сериозни заболявания, причинени от мръсния въздух и замърсената храна.

Каузата за опазване на околната среда е част от нашата корпоративна социална отговорност. Бизнесът е сила, която ако се насочи в правилна посока, може да предизвика много добри промени! През годините създадохме и се включихме в редица инициативи. Така се борим за нещо с много дълбок смисъл за нас… Да съхраним нашия голям дом и да разпръснем в него добротата, всеотдайността, грижата и вдъхновението, които носим.

Защо да ги пазим за себе си, след като можем да ги споделим?


Сръчно с кауза за опазване на природата и околната среда

Ние, в Сръчно, целим не просто да ви радваме с красивите си изделия, а да завещаем нещо, което да остави траен отпечатък в хода на годините. Точно затова всяко наше изделие е устойчиво, направено от естествени, здрави и непреходни материали, за да може да пребъде във времето.

Извън нашата творческа работилничка, Сръчно също продължава своята кауза в лицето на Искра, Тони и Маги. Всеки със своите копнежи, мечти и лични каузи. На пръв поглед толкова различни, но всъщност толкова еднакви и сплотени в общата си цел – опазване на природата!

Каним те да се потопиш в нашия свят… В него само мъничко вдъхновение е нужно… за промяната към по-добро! Позволи си да бъдеш вдъхновен И ТИ!

Каузите на Искра

Искра е от хората, които с всяко едно действие мислят какви последствия и отпадък оставят. Нека ви го кажем така – наскоро смени любимия си сладолед с друг, само заради материала на купичката, в която той се продава!  

Нейната любов и страст към опазване на околната среда се заражда най-забележимо преди години, когато заедно с Маги, се впускат в почистване на р. Струма. След него, пламъчето у Искра разпалва силно желание за действия в посока опазване на природата. Това води до поредица от каузи, които инициира или в които взема участие.

Инициативи за справяне с отпадъците и тяхното рециклиране в с. Слокощица

Идеята да се събират разделно отпадъци в с. Слокощица се превръща в реалност. Инициативата е дело на Искра Стоилова и Камелия Гребенарова. Те показват на хората как да изхвърлят боклука си разделно в отредените за целта места. А след това, отпадъците предават на вторични суровини и събраните средства влагат в подобряване на условията за живот в селото. Личната отговорност и усилията на всеки един доброволец водят до реновирани спирки, детска площадка и градинка в центъра в селото. След като хората виждат добрите резултати и смисъла в това, което правят, те започват да събират разделно отпадъци с още по-голямо желание.

Вече 4 години тази инициатива възпитава у хората разделното изхвърляне и служи за пример как малката промяна у всеки един от нас води до голямата, общата промяна.

Инициатива “Чиста Струма”

Проблемът със замърсяването на р. Струма се задълбочава всяка година. Малката р. Банщица, която се влива в Струма, е пълна с тонове боклук, изхвърлен в нея и около нея. Пластмаса, вредни химикали и тлеещи отпадъци отделят своите отрови в нея, а редица земеделски производители използват водата за напояване на своята реколта. Тровейки реката, се оказва, че най-много тровим себе си.

И търсейки съмишленици, Искра попада на една фирма за био храни, която също чисти р. Струма. Тя се свързва с тях и всички заедно се обединяват от общата цел.

„Чиста Струма“ се оказва кауза на много хора, които си поставят задача не само да изчистят, а и да предотвратят повторно тежко замърсяване на водата и да оставят послание… Да се грижим за чистата вода и природа!

Подкрепа на инициативата “Капачки за бъдеще” гр. Кюстендил

Искра подкрепя и работи в полза на инициативата „Капачки за бъдеще“ гр. Кюстендил. А тази година каузата в града не само се запазва, но и придобива един нов облик.

По инициатива на Искра, освен капачки и кенчета, се събират и други отпадъци, които могат да се рециклират. Тази местна гражданска инициатива се радва на успех, като много хора предадоха туби, саксии, кофи, касетки, пластмасови кутии, пластмасови бутилки и други.

За да станеш и ти част от някоя от доброволческите инициативи, може да следиш страниците на Искра. Кюстендил – рециклиране с кауза, Клуб За Бъдеще – Кюстендил и За Слокощица са местата, от които може да черпиш вдъхновение, идеи и да следиш какво предстои, за да се включиш и ти!


Каузата на Маги

За Маги всеки ден, в който майстори нещо, е кауза, защото 50% от печалбата ѝ отива в помощ на животните. Те са нейният движещ механизъм.

Мечтата ѝ е да няма бездомни животни, а също така да пазим дивите видове. Средствата, които събира, дарява на различни инициативи, които целят да подобрят живота на най-любимите ѝ същества!

Разбери повече за Маги и нейната кауза тук!


Каузата на Тони

Майстор Тони също работи в посока опазване на природата. Той минимизира количествата отпадък, като спасява стари предмети и им дава нов живот. Променя ги по автентичен и интересен начин, на какъвто само един майстор е способен! Така те бързо намират приложение и своето идеално място в домовете на ценители.

Тони също работи с естествени материали като дърво, с което завещава качество и непреходност!

Разбери повече за майстор Тони и неговата дейност тук!

Заключение

Каузата за опазване на природата е близо до нашето сърце и ние сме напълно посветени на нея…

Добрите дела в тази посока ни окриляват и придават дълбок смисъл на всичко, което правим! Но знаем, че голямата промяна се случва, след като дойдат малките промени у всеки един. Затова са важни посланията, които всички ние оставяме като личности и като бизнеси!

От една страна е важно да не замърсяваме и да оставяме минимално количество рециклируеми отпадъци, а от друга – да използваме силата си да вдъхновяваме хората около нас. За да имаме повече съмишленици за онези каузи… които са близо до сърцата ни!

Последвай страничката на Сръчно и следи отблизо нашата дейност!

До скоро!

Майсторите на Сръчно

0
органайзер за чанта 1подаръци за Свети Валентин